Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Burgundy |
Marjasort | Pinot Noir |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vahuvein |
Tootja | Louis Latour |
Kogus kastis | 12 |
Simonnet-Febvre veinimaja on loodud 1840 aastal Prantsusmaal, AOP Chablis ja valmistab elegantseid Crémant de Bourgogne vahuveine.
Simonnet-Febvre veinimaja ajalugu ulatub aastasse 1840, kui Jean Febvre ostis ettevõtte veinikaupmeeste käest ning alustas Sparkling Chablis vahuveini valmistamist, olles eelkäija tänasele Cremant de Bourgogne vahuveinidele. Jean Febvre abiellus maakleri tütrega, kelle perekonnanimi oli Forgeot ja nii sündis ettevõtte Febvre-Forgot. 19 sajandil, mil neljanda põlvkonna tütar Melanie Febvre abiellus Ameedé Simonnet´ga, muudeti ettevõtte nimetus Simonnet-Febvre´ks. Melanie ja Ameede lapsed andsid veinimaja arengule suure panuse, täiustades veinivalmistamise tehnoloogiat, viies Simonnet-Febvre Cremant de Bourgogne enim hinnatud Bourgogne Cremant´de hulka.
Cremant de Bourgogne valikus on esindatud Cremant Brut (60% Chardonnay, 40% Pinot Noir) , Brut Rose (100% Pinot Noir), Brut P100 (100% Pinot Noir), suurepärased Cremant´d aperitiiviks, mereandide, kammkarpide, kalamarja ja juustuvalikute juurde!
Tootmisviis | Crémant valmistatakse 100% Pinot Noir marjasordist. Vein kääritatakse roostevabast terasvaatides ja II fermentatsioon pudelis, pärmisettel kestab 24kuud. Dosage 6g/L. |
---|---|
Värvus | Helekollane, peene ja tiheda mullijoaga |
Aroom | Aroomis põimuvad küpsed õunad, punased marjad ja apelsinikoore värskus. |
Maitse | Kuiv, värske ja puuviljane. Maitses tunda küpseid puuvilju ja troopilisi luuvilju- õunad, virsikud, aprikoosid, röstitud mandleid ja kuivatatud puuvilju. Järelmaitse elegantselt pikk ja siidine, tsitruseliselt mineraalse happesusega. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Austrid, Kalamari, Mereannid, Koorikloomad, Sushi&Sashimi, Valge kala, Eelroad, Kanamaksa pasteet, Küpsetatud linnuliha road, Iseseisvalt nautimiseks, Kergemad juustud |
Serveerimine | jahutatult 6-8° C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 6-8 aastat alates viinamarjade korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |