| Riik | Prantsusmaa |
|---|---|
| Piirkond | Bordeaux |
| Marjasort | Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Merlot |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
| Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
| Tootja | Maison Sichel |
| Kogus kastis | 6 |
1883. aastal läks Peter Sichel´i vanavanaisa Inglismaalt Bordeaux´sse, et luua seal veini kokkuostev ettevõte. Sichel on perefirma, viiel Sichel´i pojal on oluline roll, et tagada ettevõtte eesmärkide järjepidevus ning strateegia. Allan Sichel on nüüd ettevõtte tegevjuht. Ta on ühtlasi ka Conseil Interprofessionel du Vin de Bordeaux (CIVB) ase-president ning Fédération du Négoce des Vins de Bordeaux president.
| Tootmisviis | Käärimisprotsessi kiirendamiseks kuumutatakse purustatud viinamarjad 22ºC-ni. Peale kääritamist hoitakse veini 15-21 päeva terastankides, temperatuuril 30ºC. Ümberpumpamine toimub kaks korda päevas, et anda edasi maksimaalne viinamarjade ekstrakt. Pärast malolaktilist fermentatsiooni jääb vein laagerduma Prantsuse tammevaatidesse 6-8 kuuks. |
|---|---|
| Värvus | Intensiivne rubiinpunane, violetse alatooniga. |
| Aroom | Tunda vürtse, üleküpsenud tumedaid marju, moosiseid punaseid marju ning tammevanilli. |
| Maitse | Domineerivad tumedad marjad, tunda ka tamme ja vanilli. Pehmelt sametised tanniinid harmoneeruvad kenasti veini marjasusega. |
| Toidusoovitus | Lambaliha, Loomaliha, Ulukiliha, Väikeuluk, Tugevamad juustud |
| Serveerimine | 16 - 18° C klassikalisest Bordeaux punaveini pokaalist, soovitavalt vein eelnevalt dekanteerida. |
| Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 15-20 aastat alates korjeaastast. |