Riik | Lõuna-Aafrika vabariik |
---|---|
Piirkond | W.O. Western Cape |
Marjasort | Cabernet Sauvignon |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | KWV International LTD. |
Kogus kastis | 6 |
Roodeberg veinibränd on olnud osa Lõuna-Aafrika veinikultuurist juba 1949.aastast, olles tänapäeval ikoonilse staatusega. Veinisarjas on esindatud ikooniline Roodeberg Red, elegantse stiiliga punavein milles tulevad esile siidiselt marjased maitsed. Roodeberg veinisari saavutas oma tuntuse juba rohkem kui 75.a. tagasi Lõuna-Aafrikas ja on tänaseni üks tuntumaid veinisarju Lõuna-Aafrikas. Roodeberg veinid valmivad KWV veinimajas, W.O. Western Cape piirkonnas.
Tootmisviis | Cabernet Sauvignon viinamarjad korjatakse nende parimas küpsusastmes Paarl ja Stellenboschi viinapuu aedadest. Fermentatsioon toimub avatud veinivaatides 5-7 päeva temp. 24-28°C. Vein areneb 18 kuud 225L Prantsuse veinivaatides, millest 40% on uued vaadid. Jääksuhkur 16, 28g/L. |
---|---|
Värvus | Tumepunane, violetse alatooniga. |
Aroom | Aroom on kompleksne, tunda mustsõstraid, ploomimoosi, küpseid kirsse, musti oliive, liköörsust ja veidi tubakat. |
Maitse | Poolkuiv, marjaselt kompleksne, täidlane punane vein.Tunda küpseid tumedaid metsmarju, pehmeid vürtse, marja- ja vaaditanniine. Järelmaitse pikk, marjane ja kergelt vürtsika noodiga. |
Toidusoovitus | Sealiha, Lambaliha, Veiseliha hautised, Ulukiliha, Grillribid, Šnitsel, Veiseliha burgerid, Juustuvalik |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini klaasist, soovitavalt eelnevalt dekanteerida. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 10+ aastat alates korjeaastast |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |