Riik | Republic of Moldova |
---|---|
Piirkond | Valul lui Traian, Etulia |
Marjasort | Chardonnay, Pinot Grigio, Pinot Blanc |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | I.M. „VINARIA PURCARI” S.R.L. |
Kogus kastis | 6 |
Moldova on merepiirita riik Ida-Euroopas ja neil on väljakujunenud veinitööstus. Kuigi Moldova on suhteliselt väike, kuulub ta Ida-Euroopa kõige olulisemate veinipiirkondade hulka, keskmine tootmismaht on ca 2 milj. HL. Euroopas on suuruselt 11. veinitootja riik. Bostavan Winery on loodud 2002.a. Victor Bostan´i poolt. Veinimaja ostis Etulia ja Onesti veinimajad ning esimene vein Bostavan veinimajas valmis 2003.a. Veinimaja laiendas tootmisvõimekust ja tänaseks on Bostavan Winery üks suurim Moldova veinitootja.
Tootmisviis | Edasi toimub külmfermentatsioon madalal temperatuuril 13-15°C, et tagada veinis värskus ja puuviljasus. Veinivirre seisab pärmisettel 45 päeva, et vein omakorda saavutaks parimad maitseomadused. Jääksuhkur 1, 6g/l. |
---|---|
Värvus | Helekollane, kirgas |
Aroom | Puuviljane ja keskmise intensiivsusega.Tunda küpseid puuvilju- õunu, pirne, tsitrusvilju ja heledaid luuvilju, heledaid aasalilli, rohelisi ürte. |
Maitse | Kuiv, puuviljane ja keskmise kehandiga valge vein. Tunda kollaseid õunu ja pirne, troopiliste puuviljade noote, rohelisi ürte. Järelmaitse mineraalselt tsitruseline. |
Toidusoovitus | Eelroad, Grillitud kammkarbid, Hiidkrevetid, Valge kala, Ahjulõhe, Väikeuluk, Linnuliha, keskmise küpsusastmega laabijuustud |
Serveerimine | Jahutatult 8-10°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 6-8 aastat alates viinamarjade korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |