Riik | Republic of Moldova |
---|---|
Piirkond | Valul lui Traian, Etulia |
Marjasort | Viorica, Muscat Ottonel |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | I.M. „VINARIA PURCARI” S.R.L. |
Kogus kastis | 6 |
Moldova on merepiirita riik Ida-Euroopas ja neil on väljakujunenud veinitööstus. Kuigi Moldova on suhteliselt väike, kuulub ta Ida-Euroopa kõige olulisemate veinipiirkondade hulka, keskmine tootmismaht on ca 2 milj. HL. Euroopas on suuruselt 11. veinitootja riik. Bostavan Winery on loodud 2002.a. Victor Bostan´i poolt. Veinimaja ostis Etulia ja Onesti veinimajad ning esimene vein Bostavan veinimajas valmis 2003.a. Veinimaja laiendas tootmisvõimekust ja tänaseks on Bostavan Winery üks suurim Moldova veinitootja.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi septembrikuu esimestel nädalatel, marjad sorteeritakse ja pressitakse. Edasi toimub külmfermentatsioon madalal temperatuuril 13-15°C, et tagada veinis värskus ja puuviljasus. Jääksuhkur 4g/l. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga. |
Aroom | Värske, lopsakalt puuviljane ja floraalne. Tunda kollaseid troopilisi puuvilju, ananass, melon, akaatsiaõisi, valgeid aasalilli, kuivatatud pärnaõisi. |
Maitse | Kuiv, värske ja puuviljane. Maitses tulevad esile küpsed aprikoosid, melonid, apelsinid, kollased pirnid, küpsed tsitruseviljad. Järelmaitse pikk ja tsitruseliselt mineraalne. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Grillitud koorikloomad, Vürtsikad road, Aasia köök, Linnumaksa pasteet, Pikantsemad juustud, Juustuvalik |
Serveerimine | jahutatult 6-8°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arenguotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |