Riik | Republic of Moldova |
---|---|
Piirkond | Valul lui Traian, Etulia |
Marjasort | Rara Neagra, Saperavi |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | I.M. „VINARIA PURCARI” S.R.L. |
Kogus kastis | 6 |
Moldova on merepiirita riik Ida-Euroopas ja neil on väljakujunenud veinitööstus. Kuigi Moldova on suhteliselt väike, kuulub ta Ida-Euroopa kõige olulisemate veinipiirkondade hulka, keskmine tootmismaht on ca 2 milj. HL. Euroopas on suuruselt 11. veinitootja riik. Bostavan Winery on loodud 2002.a. Victor Bostan´i poolt. Veinimaja ostis Etulia ja Onesti veinimajad ning esimene vein Bostavan veinimajas valmis 2003.a. Veinimaja laiendas tootmisvõimekust ja tänaseks on Bostavan Winery üks suurim Moldova veinitootja.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, pressitakse. Fermentantsioon koos marjakestadega toimub 24-32 päeva kontrollitud temperatuuril. Vein areneb vaadis 6 kuud. Jääksuhkur 4g/L |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Marjane, tunda on küpseid tumedaid marju, põldmarju, mustikaid ja vürtse. |
Maitse | Kuiv, marjane ja keskmise täidlusega. Tunda küpseid musti metsamarju, mustsõstraid ja tumedaid luuvilju, pehmeid marjatanniine ja veidi musta pipart. Järelmaitse on keskmise pikkusega ja marjane. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Lambaliha, Loomaliha, Sealiha, Punaveinikastmed, Marjakastmed, Rostbiif, Sealihakotletid, Ulukiliha hautised, Vürtsikad road, Pepperoni pitsa, Juustuvalik- Parmigiano, Grana Padano, Pecorino, Cheddar või Gruyere |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 5-8 aastat alates korjeaastast |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |