PURCARI 1827 RARA NEAGRA-SAPERAVI RED DRY'23 13% 75CL

RiikRepublic of Moldova
PiirkondValul lui Traian, Etulia
MarjasortRara Neagra, Saperavi
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus13% vol
LiikGeograafilise tähisega vein
TootjaI.M. „VINARIA PURCARI” S.R.L.
Kogus kastis6

Moldova on merepiirita riik Ida-Euroopas ja neil on väljakujunenud veinitööstus. Kuigi Moldova on suhteliselt väike, kuulub ta Ida-Euroopa kõige olulisemate veinipiirkondade hulka, keskmine tootmismaht on ca 2 milj. HL. Euroopas on suuruselt 11. veinitootja riik. Bostavan Winery on loodud 2002.a. Victor Bostan´i poolt. Veinimaja ostis Etulia ja Onesti veinimajad ning esimene vein Bostavan veinimajas valmis 2003.a. Veinimaja laiendas tootmisvõimekust ja tänaseks on Bostavan Winery üks suurim Moldova veinitootja.

Omadused

TootmisviisViinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, pressitakse. Fermentantsioon koos marjakestadega toimub 24-32 päeva kontrollitud temperatuuril. Vein areneb vaadis 6 kuud. Jääksuhkur 4g/L
VärvusRubiinpunane, violetse alatooniga
AroomMarjane, tunda on küpseid tumedaid marju, põldmarju, mustikaid ja vürtse.
MaitseKuiv, marjane ja keskmise täidlusega. Tunda küpseid musti metsamarju, mustsõstraid ja tumedaid luuvilju, pehmeid marjatanniine ja veidi musta pipart. Järelmaitse on keskmise pikkusega ja marjane.
ToidusoovitusBBQ lihad, Lambaliha, Loomaliha, Sealiha, Punaveinikastmed, Marjakastmed, Rostbiif, Sealihakotletid, Ulukiliha hautised, Vürtsikad road, Pepperoni pitsa, Juustuvalik- Parmigiano, Grana Padano, Pecorino, Cheddar või Gruyere
Serveerimine16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist.
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 5-8 aastat alates korjeaastast
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)