| Riik | Republic of Moldova |
|---|---|
| Piirkond | Valul lui Traian, Etulia |
| Marjasort | Pinot Grigio |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 13% vol |
| Liik | Geograafilise tähisega vein |
| Tootja | I.M. „VINARIA PURCARI” S.R.L. |
| Kogus kastis | 6 |
Moldova on merepiirita riik Ida-Euroopas ja neil on väljakujunenud veinitööstus. Kuigi Moldova on suhteliselt väike, kuulub ta Ida-Euroopa kõige olulisemate veinipiirkondade hulka, keskmine tootmismaht on ca 2 milj. HL. Euroopas on suuruselt 11. veinitootja riik. Bostavan Winery on loodud 2002.a. Victor Bostan´i poolt. Veinimaja ostis Etulia ja Onesti veinimajad ning esimene vein Bostavan veinimajas valmis 2003.a. Veinimaja laiendas tootmisvõimekust ja tänaseks on Bostavan Winery üks suurim Moldova veinitootja.
| Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi septembrikuu esimestel nädalatel, marjad sorteeritakse ja pressitakse. Edasi toimub külmfermentatsioon madalal temperatuuril 13-15°C, et tagada veinis värskus ja puuviljasus. Jääksuhkur 4g/l. |
|---|---|
| Värvus | Helekollane, roheka alatooniga. |
| Aroom | Puuviljane, tunda floraalseid noote, metslilli, küpseid puuvilju, valgeid virsikuid, kollaseid pirne, tsitruselisi. |
| Maitse | Kuiv, karge ja puuviljane. Tunda küpseid kollaseid puuvilju, virsikuid, aprikoose, värskeid rohelisi ürte. Järelmaitse pikk ja tsitruseliselt mineaalne. |
| Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Koorikloomad, Rohelised salatid kanaga, Rohelised salatid kalaga, Rohelised salatid krevettidega, Valge kala, Pasta, Pitsa, Iseseisvalt nautimiseks, Valgehallitusjuustud |
| Serveerimine | Jahutatult 6-8°C klassikalisest Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
| Säilitustingimused | Arenguotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast. |
| Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |