Riik | Republic of Moldova |
---|---|
Piirkond | Valul lui Traian, Etulia |
Marjasort | Chardonnay |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | I.M. „VINARIA PURCARI” S.R.L. |
Kogus kastis | 6 |
Moldova on merepiirita riik Ida-Euroopas ja neil on väljakujunenud veinitööstus. Kuigi Moldova on suhteliselt väike, kuulub ta Ida-Euroopa kõige olulisemate veinipiirkondade hulka, keskmine tootmismaht on ca 2 milj. HL. Euroopas on suuruselt 11. veinitootja riik. Bostavan Winery on loodud 2002.a. Victor Bostan´i poolt. Veinimaja ostis Etulia ja Onesti veinimajad ning esimene vein Bostavan veinimajas valmis 2003.a. Veinimaja laiendas tootmisvõimekust ja tänaseks on Bostavan Winery üks suurim Moldova veinitootja.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi septembrikuu esimestel nädalatel, marjad sorteeritakse ja pressitakse. Edasi toimub külmfermentatsioon madalal temperatuuril 13-15°C, et tagada veinis värskus ja puuviljasus. Jääksuhkur 4g/l. |
---|---|
Värvus | Helekollane, kirgas |
Aroom | Aroomis domineerivad kollased õunad, röstitud leib, vanilje, veidike mett ning akaatsiat. |
Maitse | Kuiv, keskmise täidlusega ja struktuurselt kompleksne, kreemjalt vaniljese ja puuviljase alatooniga vein. Tunda küpseid kollaseid puuvilju, järelmaitses ilmnevad kollased tsitruselised ja veidi magusaid vürtse. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Kammkarbid, Valge kala, Punane kala, Koorekastmes pastaroad, Pitsa, Mereanni risotto, Linnuliha, Metslinnud, Juustuvalik |
Serveerimine | Jahutatult 6-8°C klassikalisest Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |