Riik | Republic of Moldova |
---|---|
Piirkond | Valul lui Traian, Etulia |
Marjasort | Cabernet Sauvignon |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | I.M. „VINARIA PURCARI” S.R.L. |
Kogus kastis | 6 |
Moldova on merepiirita riik Ida-Euroopas ja neil on väljakujunenud veinitööstus. Kuigi Moldova on suhteliselt väike, kuulub ta Ida-Euroopa kõige olulisemate veinipiirkondade hulka, keskmine tootmismaht on ca 2 milj. HL. Euroopas on suuruselt 11. veinitootja riik. Bostavan Winery on loodud 2002.a. Victor Bostan´i poolt. Veinimaja ostis Etulia ja Onesti veinimajad ning esimene vein Bostavan veinimajas valmis 2003.a. Veinimaja laiendas tootmisvõimekust ja tänaseks on Bostavan Winery üks suurim Moldova veinitootja.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, pressitakse. Fermentantsioon koos marjakestadega toimub 24-32 päeva kontrollitud temperatuuril. Vein areneb vaadis 6 kuud. Jääksuhkur 4g/L |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Marjane, tunda küpseid mustsõstraid, mustsõstramoosi, tumedaid metskirsse, kuivatatud ürte, nelki, tumedat šokolaadi ja vaniljesus. |
Maitse | Marjane, kuiv ja täidlase kehandiga. Tunda küpseid musti marju, mustsõstraid, arooniaid, kuivatatud ürte, tumedat šokolaadi, musta pipart ja pehmeid marja & tammevaadi tanniine. Järelmaitse marjane ja vürtsikalt täidlane. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Lambaliha, Loomaliha, Sealiha, Metslinnud, keskmise küpsusastmega laabijuustud |
Serveerimine | 16-18°C klassikalisest punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 5-8 aastat alates korjeaastast |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |