| Riik | Prantsusmaa |
|---|---|
| Piirkond | Champagne |
| Marjasort | Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 12% vol |
| Liik | Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein |
| Tootja | Piper-Heidsieck |
| Kogus kastis | 6 |
Piper-Heidsiecki veinifirma asutas 1785. aastal Florens-Louis Heidsieck. Üks erakordne šampanja pühendati Prantsuse kuningannale Marie-Antoniette’le ning selle auks anti Florens-Louis Heidsieckile võimalus kuningannale oma šampanjasid esitleda, millest sai alguse Piper-Heidsiecki šampanjade edukäik.
| Tootmisviis | Piper-Heidsieck Cuvée Brut šampanja on valmistatud 50% Pinot Noir, 20% Chardonnay ja 30% Pinot Meunier marjasortidest. Juurde on lisatud minimaalselt 30% reservveine, mis annab šampanjale täidlust. Teine fermentatsioon pärmisettel 24 kuud, dosage 8g/L. Peale disgorgement protsessi areneb jook keldris 6 kuud. |
|---|---|
| Värvus | Väga kirgas ja samas õrn kuldne toon. |
| Aroom | Piper-Heidsieck Cuvée Brut on värske, elegantse ja harmoonilise profiiliga. Aroomis on tunda pirni noote, virsikut, tsitrust ja apelsiniõisi |
| Maitse | Šampanjas on värskust, mille tsitruse noodid viivad teatud küpsuseni. Maitses on tunda ka röstitud leiva, värskete mandlite ja piparmündi aroome. |
| Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Punane kala, Kergemad juustud, Iseseisvalt nautimiseks |
| Serveerimine | jahutatult 8-10°, Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist |
| Säilitustingimused | Arengupotentsiaal kuni 5 aastat korjeaastast |
| Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |