Riik | Portugal |
---|---|
Piirkond | Vinho Regional Tejo |
Marjasort | Arinto |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | QUINTA DO CASAL MONTEIRO LDA |
Kogus kastis | 6 |
Tejo VR piirkond asub Portugali südames, Lissaboni lähedal. Tejo piirkonda on üks vanimatest viinamarjakasvatus piirkondadest. Viinamarjaistandused on Tejo jõe kaldaid kaunistanud juba Rooma aegadest, veinid on värsked ja lopsakalt marjased, keskmise kehandiga. Tejo piirkond on varasemalt tuntud Ribatejo nime all, alates aastast 2009 kannab antud piirkond Tejo nime (austusavaldus jõele, mis on sajandeid kujundanud antud piirkonna maastikku ja kliimat).
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse, sorteeritakse, marjad eraldatakse kobarvartest ja pressitakse veinivirre. Fermentatsioon toimub terasvaadis kontollitud temperatuuril 16°C juures. |
---|---|
Värvus | Helekollane, kirgas |
Aroom | Värskelt puuviljane, tunda floraaseid noote (heledaid aasalilli, apelsiniõisi), heledaid luuvilju, tsitruselisi ja värskeid ürte. |
Maitse | Kuiv, värske ja puuviljane. Maitses on tunda heledaid luuvilju, aprikoos, nektariin, kollaseid õunu, tsitruselisi (laim, sidrun) ja värsekeid rohelisi ürte. Järelmaitse pikk ja tsitruseliselt mineraalne. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Mereannid, Sinimerekarbid, Valge kala, Risotto, Pasta, Pitsa, Valgehallitusjuustud |
Serveerimine | Jahutatult 6-8°C klassikalisest Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arenguotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |