| Riik | Prantsusmaa |
|---|---|
| Piirkond | AOP Saint-Peray |
| Marjasort | Marsanne |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
| Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
| Tootja | M. Chapoutier |
| Kogus kastis | 6 |
Michel Chapoutier valmistab veine Rhone Valley´s ja on tuntud biodünaamilise veinitootjana. Tänasel ajal juhib veinimaja Michel Chapoutier ja veinid saavutavad väärikaid tunnustusi veinikriitikute poolt.
| Tootmisviis | Vein valmib Marsanne marjasordist Saint-Peray apellatsioonis Crussol mäejalamil Lieu-dit “Hongrie” viinapuuaias. Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse. Veinivirre areneb kontrollitud temperatuuriga vaadis, 17 °C juures ja aeg-ajalt liigutatakse veinivirret veinivaadis (bâtonnage). Vein areneb 600L vaatides 8 kuud ja seejärel 2 kuud klassikalises barrique vaadis. |
|---|---|
| Värvus | Kuldkollane, helekollase alatooniga. |
| Aroom | Aroomis on tunda kollaseid puuvilju, küpseid virsikuid, melonit, pirne, röstitud pähkleid, floraalseid noote. |
| Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, veini happesus keskmine, tunda kollaseid puuvilju, mineraalsust, tsitruselisi, ürdisust ja valget pipart. Järelmaitse kestev ja värskelt tsitruseline |
| Toidusoovitus | Mereannid, Valge kala, Linnuliha, Aasia köök, Loomaliha, Sealiha, Kergemad juustud |
| Serveerimine | 9-11°C klassikalisest Bordeaux valgeveini pokaalist. |
| Säilitustingimused | Arenguotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast. |
| Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |