M.CHAPOUTIER LA CIBOISE LUBERON BLANC´22 13,5% 75CL

RiikPrantsusmaa
PiirkondRhone Valley, Luberon
MarjasortGrenache Blanc, Vermentino, Ugni Blanc, Rousanne
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus13.5% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega vein
TootjaM. Chapoutier
Kogus kastis6

Michel Chapoutier valmistab veine Rhone Valley´s ja on tuntud biodünaamilise veinitootjana. Tänasel ajal juhib veinimaja Michel Chapoutier ja veinid saavutavad väärikaid tunnustusi veinikriitikute poolt.

Michel Chapoutier veinimaja ajalugu saab alguse 1897.a. kui Hr. Marius Chapoutier ühendas äritegevuse oma äripartneri Rodolfo Delephiné´ga ning aastal 1922 sai ettevõte Chapoutieri perekonna omandusse. Aastal 1990 Mr. Michel Chapoutier asus ettevõtet juhtima ning tema visioon oli veinide orgaaniline ja biodünaamiline valmistamine. Tänaseks on Michel Chapoutier suureks eeskujuks veinimajadele biodünaamilise veinivalmistamise poolt. Veinid saavutavad väga kõrgeid hinnanguid tunnustatud veinikriitukute poolt. Michel Chapoutier veinivalikus on esindatud maailmakuulsad Hermitage veinid L´Ermit, Le Pavillon, Le Mèal Syrah marjasordist, samuti ka elegantne Hermitage valge vein „Chante-Alouette“. Veinid on suure keldripotensiaaliga ja olulise tähelepanu all veinikollektsionääridest sõprade hulgas. Veine valmistatakse samuti Lõuna-Rhone´s Chateauneuf-du-Pape, Tavel, Luberon, Saint-Peray piirkonnas. Michel Chapoutier´i veinide etiketilt leiab Braille´i kirjapildi.

 

Omadused

TootmisviisViinamarjad korjatakse masinatega, sorteeritakse, eemaldatakse varred, külmfermentatsioon toimub terasvaatides 3 nädalat, temperatuuril 14-18°C. Vein areneb terasvaadis „sur lie“ meetodis ja ei ole läbinud malolaktilist fermentatsiooni.
VärvusVärvus on helekollane, roheka alatooniga.
AroomAroom on värske ja puuviljane. Tunda kollaseid troopilisi puuvilju (virsik, ananass), valgeid lilli, rohelisi ürte ja sidrunit.
MaitseMaitse on värske, kuiv ja puuviljane, kergema kehandiga. Veini happesus on keskmine, tunda kollaseid troopilisi puuvilju, küpseid õunu, kollaseid ploome. Järelmaitses tunda tsitruseliste noote.
ToidusoovitusEelroad, Aasia köök, Mereannid, Linnuliha, Punane kala, Väikeuluk
Serveeriminejahutatult 8-10°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 5 aastat alates korjeaastast.