M.CHAPOUTIER ESTEBAN BRUT NATURE'22 9,5% 75CL

RiikPrantsusmaa
PiirkondRhone Valley
MarjasortViognier
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus9.5% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega vahuvein
TootjaM. Chapoutier
Kogus kastis6

Michel Chapoutier valmistab veine Rhone Valley´s ja on tuntud biodünaamilise veinitootjana. Tänasel ajal juhib veinimaja Michel Chapoutier ja veinid saavutavad väärikaid tunnustusi veinikriitikute poolt.

Michel Chapoutier veinimaja ajalugu saab alguse 1897.a. kui Hr. Marius Chapoutier ühendas äritegevuse oma äripartneri Rodolfo Delephiné´ga ning aastal 1922 sai ettevõte Chapoutieri perekonna omandusse. Aastal 1990 Mr. Michel Chapoutier asus ettevõtet juhtima ning tema visioon oli veinide orgaaniline ja biodünaamiline valmistamine. Tänaseks on Michel Chapoutier suureks eeskujuks veinimajadele biodünaamilise veinivalmistamise poolt. Veinid saavutavad väga kõrgeid hinnanguid tunnustatud veinikriitukute poolt. Michel Chapoutier veinivalikus on esindatud maailmakuulsad Hermitage veinid L´Ermit, Le Pavillon, Le Mèal Syrah marjasordist, samuti ka elegantne Hermitage valge vein „Chante-Alouette“. Veinid on suure keldripotensiaaliga ja olulise tähelepanu all veinikollektsionääridest sõprade hulgas. Veine valmistatakse samuti Lõuna-Rhone´s Chateauneuf-du-Pape, Tavel, Luberon, Saint-Peray piirkonnas. Michel Chapoutier´i veinide etiketilt leiab Braille´i kirjapildi.

 

Omadused

TootmisviisViinamarjad korjatakse varajastel hommikutundidel, et tagada marjades olev värskus. Marjad sorteeritakse, pressitakse terved marjakobarad, edasi toimub külmfermentatsioon madalal temperatuuril 12° juures, kuni vein saavutab 9% vol. alkoholisisalduse. Vein areneb 2-3 kuud sur lie meetodil pärmisettel. Vahuvein villitakse pudelisse ja “prise de mousse” saavutatakse ilma välise suhkru lisamiseta.
VärvusHelekollane, roheka alatooniga, ilusa peene mullijoaga.
AroomAroom on värske ja puuviljane. Tunda heledaid luuvilju- nektariin, virsik; tsitruseviljasid- greipfruut, laim ja mineraalseid noote.
MaitseKuiv ja lopsakalt puuviljane. Maitses tunda heledaid luuvilju ja tsitruseviljasid. Järelmaitse pikk ja mineraalne.
ToidusoovitusAperitiiv, Austrid, Mereannid, Koorikloomad, Eelroad, Tapas, Sushi&Sashimi, Valge kala, Juustuvalik
ServeerimineJahutatult 4-6°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 5-7 aastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)