M.CHAPOUTIER COTEAUX DE DIE'22 12,5% 75CL

RiikPrantsusmaa
PiirkondAOP Coteaux de Die
MarjasortClairette Blanche
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus12.5% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega vein
TootjaM. Chapoutier
Kogus kastis6

Michel Chapoutier valmistab veine Rhone Valley´s ja on tuntud biodünaamilise veinitootjana. Tänasel ajal juhib veinimaja Michel Chapoutier ja veinid saavutavad väärikaid tunnustusi veinikriitikute poolt.

Michel Chapoutier veinimaja ajalugu saab alguse 1897.a. kui Hr. Marius Chapoutier ühendas äritegevuse oma äripartneri Rodolfo Delephiné´ga ning aastal 1922 sai ettevõte Chapoutieri perekonna omandusse. Aastal 1990 Mr. Michel Chapoutier asus ettevõtet juhtima ning tema visioon oli veinide orgaaniline ja biodünaamiline valmistamine. Tänaseks on Michel Chapoutier suureks eeskujuks veinimajadele biodünaamilise veinivalmistamise poolt. Veinid saavutavad väga kõrgeid hinnanguid tunnustatud veinikriitukute poolt. Michel Chapoutier veinivalikus on esindatud maailmakuulsad Hermitage veinid L´Ermit, Le Pavillon, Le Mèal Syrah marjasordist, samuti ka elegantne Hermitage valge vein „Chante-Alouette“. Veinid on suure keldripotensiaaliga ja olulise tähelepanu all veinikollektsionääridest sõprade hulgas. Veine valmistatakse samuti Lõuna-Rhone´s Chateauneuf-du-Pape, Tavel, Luberon, Saint-Peray piirkonnas. Michel Chapoutier´i veinide etiketilt leiab Braille´i kirjapildi.

 

Omadused

TootmisviisViinapuud asuvad 450m üle merepinna, marjad korjatakse käsitsi nende parimas küpsusastmes, sorteeritakse ja pressitakse terved kobarad. Veinivirre areneb 12 kuud 350l ja 228l vaatides.
VärvusHelekollane, roheka alatooniga.
AroomAroom on kompleksne, lopsakalt puuviljane ja floraalne. Tunda heledaid luuvilju- virsikud, aprikoosid, tsitruseviljasid, valgeid lilli ja röstsaia noote.
MaitseKuiv, värske ja puuviljane. Maitses tunda heledaid luuvilju, küpseid tsitrusviljasid ja brioche. Järelmaitse lopsakalt puuviljane, mineraalselt tsitruselise noodiga.
ToidusoovitusAperitiiv, Mereannid, Koorikloomad, Eelroad, Aasia köök, Sushi&Sashimi, Idamaine köök, Juustuvalik
ServeerimineJahutatult 4-6°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist
SäilitustingimusedArenguotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)