M.CHAPOUTIER CLAIRETTE DE DIE'23 8% 75CL

RiikPrantsusmaa
PiirkondAOP Clairette de Die
MarjasortMuscat Petit Grain, Clairette Blanche
KuivusastePoolmagus
Alkoholisisaldus8% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega vahuvein
TootjaM. Chapoutier
Kogus kastis6

Michel Chapoutier valmistab veine Rhone Valley´s ja on tuntud biodünaamilise veinitootjana. Tänasel ajal juhib veinimaja Michel Chapoutier ja veinid saavutavad väärikaid tunnustusi veinikriitikute poolt.

Michel Chapoutier veinimaja ajalugu saab alguse 1897.a. kui Hr. Marius Chapoutier ühendas äritegevuse oma äripartneri Rodolfo Delephiné´ga ning aastal 1922 sai ettevõte Chapoutieri perekonna omandusse. Aastal 1990 Mr. Michel Chapoutier asus ettevõtet juhtima ning tema visioon oli veinide orgaaniline ja biodünaamiline valmistamine. Tänaseks on Michel Chapoutier suureks eeskujuks veinimajadele biodünaamilise veinivalmistamise poolt. Veinid saavutavad väga kõrgeid hinnanguid tunnustatud veinikriitukute poolt. Michel Chapoutier veinivalikus on esindatud maailmakuulsad Hermitage veinid L´Ermit, Le Pavillon, Le Mèal Syrah marjasordist, samuti ka elegantne Hermitage valge vein „Chante-Alouette“. Veinid on suure keldripotensiaaliga ja olulise tähelepanu all veinikollektsionääridest sõprade hulgas. Veine valmistatakse samuti Lõuna-Rhone´s Chateauneuf-du-Pape, Tavel, Luberon, Saint-Peray piirkonnas. Michel Chapoutier´i veinide etiketilt leiab Braille´i kirjapildi.

 

Omadused

TootmisviisClairette de Die sai AOP staatuse 1942.a. Clairette de Die ajalugu on rikkalik ja põnev, ulatudes tagasi antiikaega, mil Vocontii avastasid esmakordselt fermenteerimise protsessi, mis omakorda viis vahuveini valmimiseni. Vahuvein on valmistatud Méthode Ancestrale meetodi järgi (tulemuseks on kergelt magus, õrnalt kihisev vahuvein).
VärvusHelekollane, roheka alatooniga, ilusa peene mullijoaga.
AroomAroom on lopsakalt puuviljane , värske ja floraalne. Tunda küpseid kollaseid puuvilju- aprikoosid, nektariinid, mango, ananass ja tsitruseviljade värskust.
MaitseHeas tasakaalus, kompleksne ja magusa puuviljase täidlusega. Tunda ahjuõunu, küpseid aprikoose, virsikuid. Järelmaitse pikk ja puuviljane.
ToidusoovitusDesserdid, Vürtsikad road, Idamaine köök, Tugevamad juustud
ServeerimineJahutatult 4-6°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 2-3 aastat alates korjeaastast
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)