Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Beaujolais |
Marjasort | Gamay |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Louis Latour |
Kogus kastis | 6 |
Louis Latour veinimaja on asutatud 1787.a. Prantsusmaal, Burgundias ja on pereettevõte. Louis Latouri veinimaja valmistab veine samuti ka Beaujolais piirkonnas. 1988.a. sai Régnié piirkonnast (ca 400 ha) Beaujolais piirkonna 10- s Cru, pinnast on valdavalt graniit, nii nagu on lähinaabritel põhjapool Morgon Cru ja lõunas Brouilly Cru. Nimi “La Roche Thulon” tuleneb mõisast, mis kuulus Thulon`i perekonnale.
Louis Latour veinimaja on loodud 1787.a. Burgundias, Alox-Corton´s ja tegemist on pereettevõttega. Domaine Louis Latour omab Burgundias 48ha maad, sealhulgas 27ha Granc Cru Chablis aedasid (Louis Latour on suurim Grand Cru Chablis aedade omanik). Corton-Charlemagne ja Château Corton Grancey veinid on veinimaja esindusveinid.
Louis Latour on maailmas tuntud ka veinivaatide tootjana, valmistavad vaate nii enda, kui ka teistele veinikeldritele; samuti on neil enda trükikoda, kus valmivad kõik Louis Latour veinide etiketid.
Tootmisviis | Gamay viinamarjad korjatakse käsitsi Regnie appellatsioonis, Beaujolais külas. Fermentatsioon toimub traditsioonilistes avatud vaatides, vein areneb 10-12 kuud. Viinapuude vanus on 30 aastat ja saagikus 45hl/ha. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroom on lopsakalt marjane, tunda küpseid tumedaid marju- mustsõstar, ploom, metskirss. |
Maitse | Maitse on kuiv ja marjane, keskmise täidlusega, tunda üleküpseid musti metsmarju, pehmeid marjatanniine, järelmaitse marjane ja kergelt vürtsika alatooniga. |
Toidusoovitus | Eelroad, Linnuliha, BBQ lihad, Sealiha, Part, Metslinnud |
Serveerimine | 13-15°C Burgundia tüüpi punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |