| Riik | Prantsusmaa |
|---|---|
| Piirkond | Burgundy |
| Marjasort | Pinot Noir |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 14% vol |
| Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
| Tootja | Louis Latour |
| Kogus kastis | 12 |
Louis Latour veinimaja on asutatud 1787.a. Prantsusmaal, Burgundias ja on pereettevõte. Domaine Louis Latour veinimajale kuulub 48 hektarit, millest 27 hektarit on Grand Cru alad ( Louis Latour on suurim Grand Cru aedade omanik Burgundias). Grand Cru "Clos de la Vigne Ausaint" vein valmib Côte de Beaune regioonis, Aloxe-Corton külas Pinot Noir marjasordist.
Louis Latour veinimaja on loodud 1787.a. Burgundias, Alox-Corton´s ja tegemist on pereettevõttega. Domaine Louis Latour omab Burgundias 48ha maad, sealhulgas 27ha Granc Cru Chablis aedasid (Louis Latour on suurim Grand Cru Chablis aedade omanik). Corton-Charlemagne ja Château Corton Grancey veinid on veinimaja esindusveinid.
Louis Latour on maailmas tuntud ka veinivaatide tootjana, valmistavad vaate nii enda, kui ka teistele veinikeldritele; samuti on neil enda trükikoda, kus valmivad kõik Louis Latour veinide etiketid.
| Tootmisviis | Fermentatsioon toimub traditsiooniliselt avatud vaatides, edasi areneb vein Prantsuse 228L tammevaadis 10-12 kuud, millest 35% on uued vaadid. Tammevaadid on pärit Louis Latour´I veinimaja enda cooperage´s ja vaadid on keskmise rösti astmega. |
|---|---|
| Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
| Aroom | Aroom on marjane ja kompleksne, tunda küpseid tumedaid metskirsse, põldmarju, maasikaid, kuivatatud vürtse, nelki ja loorberit, tumedat mõrušokolaadi ja veidi animaalseid noote. |
| Maitse | Maitse on kuiv, täidlaselt marjane ja jõuline, tunda küpseid tumedaid luuvilju, kuivatatud musti ploome, largitsat ja mõrušokolaadi, marja- ja tammevaaditanniine, kuivatatud vürtse ja ürte. Järemaitse on pikk ja marjane, vürtsika alatooniga. |
| Toidusoovitus | Metslinnud, Väikeuluk, Part, Ulukiliha, Loomaliha, Tugevamad juustud |
| Serveerimine | 15-16°C Burgundia tüüpi punaveini pokaalist, soovitavalt ennem dekanteerida |
| Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 10-15 aastat alates korjeaastast. |
| Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |