| Riik | Prantsusmaa |
|---|---|
| Piirkond | Burgundy |
| Marjasort | Pinot Noir |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 14% vol |
| Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
| Tootja | Louis Latour |
| Kogus kastis | 12 |
Louis Latour veinimaja on asutatud 1787.a. Prantsusmaal, Burgundias ja on pereettevõte. Domaine Louis Latour veinimajale kuulub 48 hektarit, millest 27 hektarit on Grand Cru alad ( Louis Latour on suurim Grand Cru aedade omanik Burgundias). Grand Cru "Clos du Roi" vein valmib Côte de Beaune regioonis, Aloxe-Corton külas Pinot Noir marjasordist
Louis Latour veinimaja on loodud 1787.a. Burgundias, Alox-Corton´s ja tegemist on pereettevõttega. Domaine Louis Latour omab Burgundias 48ha maad, sealhulgas 27ha Granc Cru Chablis aedasid (Louis Latour on suurim Grand Cru Chablis aedade omanik). Corton-Charlemagne ja Château Corton Grancey veinid on veinimaja esindusveinid.
Louis Latour on maailmas tuntud ka veinivaatide tootjana, valmistavad vaate nii enda, kui ka teistele veinikeldritele; samuti on neil enda trükikoda, kus valmivad kõik Louis Latour veinide etiketid.
| Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi, fermentatsioon toimib traditsioonilistes avatud veinivaatides. Edasi vein areneb Burgundia tammevaatides 10-12 kuud, millest 25% on uued tammevaadid (keskmine röst). Louis Latour valmistab tammevaate enda tarbeks ja samuti ka teistele veinivalmistajatele, aastas valmistatakse ca 3000 veinivaati. |
|---|---|
| Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
| Aroom | Aroomis on tunda küpseid musti ja punaseid marju, tumedaid kirsse ja ploome, vürtse (nelk) ja ürte. |
| Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega ja marjane. Tunda küpseid metsmarju, liköörseid noote, küpseid tumedaid kirsse, musti ploome, vürtse. Järelmaitses pehmed marjatanniinid. |
| Toidusoovitus | Metslinnud, Väikeuluk, Part, Ulukiliha, Loomaliha, Tugevamad juustud |
| Serveerimine | 15-16°C Burgundia tüüpi punaveini pokaalist, soovitavalt ennem dekanteerida |
| Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 10-15 aastat alates korjeaastast. |
| Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |