Riik | Lõuna-Aafrika vabariik |
---|---|
Piirkond | W.O. Western Cape |
Marjasort | Sauvignon Blanc |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13% vol |
Liik | Vein |
Tootja | KWV International LTD. |
Kogus kastis | 6 |
KWV veinimaja on loodud 1918.a. Lõuna-Aafrikas (sel aastal sündis Lõuna-Aafrika esimene demokraatlikult valitud president Nelson Mandela). KWV veinimajal on oluline roll Lõuna-Aafrika veinitootjate ühendamisel selle algaastatel. Tänapäeval on KWV globaalselt tuntud veinimaja, olles tegutsenud juba rohkem kui 100 aastat. Veinimaja on olnud eeskujuks ja Lõuna-Aafrika veininduse arendajaks, globaalseks brand ambassadoriks, tutvustades veine üle maailma.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse öösel, et tagada marjades olev värskus. Viinamarjad pressitakse koheselt, kestakontakt veinivirdega on 6-12 tundi. Edasi toimub fermentatsioon kontrollitud temperatuuril 12-16°C. Vein areneb roostevabast terasvaadis ennem kui villitakse pudelisse ja ei ole läbinud malolaktilist fermentatsiooni. Jääksuhkur 4, 21g/L. |
---|---|
Värvus | Helekollane, kirgas, roheka alatooniga. |
Aroom | Värske ja karge, tunda troopilisi puuvilju- granadill, mango, ananass, guaava ja tsitruseviljasid (laim), karusmarju ja värskeid rohelisi ürte. |
Maitse | Kuiv ja värske, kergema kehandiga ja puuviljase happesusega. Tunda värskeid tsitruselisi, karusmarju, rohelisi õunu. Järemaitse on pikk ja mineraalselt elava tsitruselise happesusega. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Sinimerekarbid, Grillitud mereannid, Valge kala, Sushi, Juustuvalik |
Serveerimine | Jahutatult 6-8°C klassikalisest Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arenguotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |