| Riik | Lõuna-Aafrika vabariik |
|---|---|
| Piirkond | W.O. Western Cape |
| Marjasort | Merlot |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 14% vol |
| Liik | Geograafilise tähisega vein |
| Tootja | KWV International LTD. |
| Kogus kastis | 6 |
KWV veinimaja on loodud 1918.a. Lõuna-Aafrikas (sel aastal sündis Lõuna-Aafrika esimene demokraatlikult valitud president Nelson Mandela). KWV veinimajal on oluline roll Lõuna-Aafrika veinitootjate ühendamisel selle algaastatel. Tänapäeval on KWV globaalselt tuntud veinimaja, olles tegutsenud juba rohkem kui 100 aastat. Veinimaja on olnud eeskujuks ja Lõuna-Aafrika veininduse arendajaks, globaalseks brand ambassadoriks, tutvustades veine üle maailma.
| Tootmisviis | Merlot viinamarjad korjatakse nende parimas küpsusastmes Western Cape´s. Fermentatsioon toimub avatud veinivaatides 5-7 päeva temp. 24-28°C ja vein areneb tammevaadis 8-10 kuud. Jääksuhkur 5, 25g/L. |
|---|---|
| Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
| Aroom | Aroomis on tunda küpseid punaseid- ja musti marju, vaarikaid, küpseid kirsse, põldmarju, mustsõstart ja viigimarju. |
| Maitse | Keskmise täidlusega, kuiv ja marjane. Tunda küpseid musti marju, musti kirsse, põldmarju, tanniinsust, rohelisi ürte ja musta pipart. Järelmaitse on pikk, vürtsika ja marjase noodiga. |
| Toidusoovitus | Grillribid, BBQ lihad, Eelroad lihast, Sealiha, Metslinnuliha, Loomaliha hautised, Tomatikastmes pastaroad, Pitsa, Juustuvalik |
| Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini klaasist. |
| Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 5-8 aastat alates korjeaastast |
| Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |