Riik | Lõuna-Aafrika vabariik |
---|---|
Piirkond | W.O. Western Cape |
Marjasort | Cabernet Sauvignon |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | KWV International LTD. |
Kogus kastis | 6 |
KWV veinimaja on loodud 1918.a. Lõuna-Aafrikas (sel aastal sündis Lõuna-Aafrika esimene demokraatlikult valitud president Nelson Mandela). KWV veinimajal on oluline roll Lõuna-Aafrika veinitootjate ühendamisel selle algaastatel. Tänapäeval on KWV globaalselt tuntud veinimaja, olles tegutsenud juba rohkem kui 100 aastat. Veinimaja on olnud eeskujuks ja Lõuna-Aafrika veininduse arendajaks, globaalseks brand ambassadoriks, tutvustades veine üle maailma.
Tootmisviis | Cabernet Sauvignon viinamarjad korjatakse nende parimas küpsusastmes Western Cape´s. Fermentatsioon toimub avatud veinivaatides 5-7 päeva temp. 24-28°C ja vein areneb tammevaadis 8-10 kuud. Jääksuhkur 3, 08g/L. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroom on mustsõstraselt marjane, tunda üleküpsenud mustsõstraid, põldmarju, tumedat šokolaadi, sigarikarpi ja kuivatatud ürte. |
Maitse | Maitse on kuiv, täidlase kehandiga, struktuurne, marjaselt vürtsikas ja tunda pehmeid tanniine. Tunda üleküpsenud mustsõstraid, musti ploome, põldmarju. Järelmaitse on pikk ja marjaselt vürtsika-marjapargine. |
Toidusoovitus | Grill-liha, BBQ lihad, Sealiha, Lambaliha, Veisesteik punaveinikastmes, Ulukiliha hautised, Pasta, Pitsa, Küpsed arenenud laabijuustud |
Serveerimine | 16-18°C klassikalisest Bordeaux punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 5-8 aastat alates korjeaastast |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |