Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Piedmonte |
Marjasort | Pinot Nero |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein |
Tootja | Enrico Serafino S.p.a |
Kogus kastis | 6 |
Enrico Serafino veinimaja on loodud 1878.a. Põhja-Itaalias, Piemonte´s ning valmistab vahuveine ALTA LANGA piirkonnas, traditsioonide järgi. Ajalooliselt “Sparkling Metodo Classico or Champenoise” meetodil vahuveinide valmistamisega alustati 1850.a ja 1878.a. alustas veinimaja ALTA LANGA DOCG piirkonnas vahuveinide valmistamist.. Veinimaja kasutab tänaseni neid keldreid, mis toona 1878.a. kasutusele võeti.
Enrico Serafino veiniportfellist leiab väärikaid vahuveine Alta Langa DOCG piirkonnast. Ajalooliselt oli Enrico Serafino üks seitsmest veinimajast kes panid aluse Alta Langa DOCG reeglitele. Veinimaja portfellist leiab suurepäraseid Barolo, Barbaresco veine Cru aladelt, samuti on esindatud vein – Picotener (ehk unustatud Nebbiolo), värske ja puuviljane Gavi di Gavi, Cru alade Monterotondo „Poggio della Rupe“ Gavi ning imeline õrna väikese mulliga kihisev Black Edition Moscato d`Asti DOCG.
Veinimeister on kõrgelt hinnatud Hr. Nico Conta! Kõik, kes on Enrico Serafino veinimaja külastanud, meenutavad Nico põhjalikku cellar tour´i ja degustatsioone!
Tootmisviis | Viinapuude vanus 20-25.aastat, marjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse ja pressitakse õrnalt. Veinivirdest 45% on free-run juice. Edasi toimub kontrollitud temperatuuril külmfermentatsioon terasvaadis, ja veinivirre areneb 6 kuud pärmisettel- battonage. II fermentatsioon pärmisettel kestab 60 kuud. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga, peene ja tiheda mullijoaga |
Aroom | Aroom on elegantselt puuviljane ja tsitruseliselt elav. Tunda valgeid lilli, küpseid kollaseid puu-ja luuvilju- õunu, pirne, aprikoose, röstitud sarapuupähkleid ja röstsaia. |
Maitse | Kuiv, värske ja puuviljane. Tunda on küpseid kollaseid puuvilju, virsikuid, nektariine, röstitud mandleid ja kreemisust. Järelmaitse elegantselt pikk ja tsitruseliselt mineraalse happesusega. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Austrid, Kalamari, Mereannid, Krevetid, Valge kala, Iseseisvalt nautimiseks, Juustuvalik |
Serveerimine | jahutatult 6-8° C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 6-8 aastat alates viinamarjade korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |