Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Piedmonte |
Marjasort | Cortese |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Enrico Serafino S.p.a |
Kogus kastis | 6 |
Enrico Serafino veinimaja on loodud 1878.a. Põhja-Itaalias, Piemonte´s ning valmistab veine Piemonte traditsioonide järgi. Värske ja lopsakas Gavi di Gavi vein valmib 100% Cortese marjasordist Gavi piirkonnas.
Enrico Serafino veiniportfellist leiab väärikaid vahuveine Alta Langa DOCG piirkonnast. Ajalooliselt oli Enrico Serafino üks seitsmest veinimajast kes panid aluse Alta Langa DOCG reeglitele. Veinimaja portfellist leiab suurepäraseid Barolo, Barbaresco veine Cru aladelt, samuti on esindatud vein – Picotener (ehk unustatud Nebbiolo), värske ja puuviljane Gavi di Gavi, Cru alade Monterotondo „Poggio della Rupe“ Gavi ning imeline õrna väikese mulliga kihisev Black Edition Moscato d`Asti DOCG.
Veinimeister on kõrgelt hinnatud Hr. Nico Conta! Kõik, kes on Enrico Serafino veinimaja külastanud, meenutavad Nico põhjalikku cellar tour´i ja degustatsioone!
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse marjad kobarvartest ja sorteeritakse uuesti. Edasi toimub kontrollitud temperatuuril külm fermentatsioon, vein seisab sur lie meetodil pärmisettel 6-7 kuud. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga |
Aroom | Aroom on värske ja lopsakalt elegantne, tunda heledaid aasalilli, valgeid mandleid, küpseid kollaseid pirne, õunu, kollaseid ploome ja karusmarja. |
Maitse | Maitse on kuiv ja puuviljane, keskmise happesusega ja kompleksne, Tunda kollaseid puuvilju, tsitruseli, värskeid rohelisi ürte. Järelmaitse pikk ja värske mineraalse happesusega. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Rohelised salatid, Mereannid, Valge kala, Sushi&Sashimi |
Serveerimine | Jahutatult 6-8°C klassikalisest Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 3-4 aaastat alates korjeaastast. |