| Riik | Prantsusmaa |
|---|---|
| Piirkond | Bordeaux |
| Marjasort | Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
| Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
| Tootja | Dourthe |
| Kogus kastis | 6 |
Dourthe Grands Terroirs veinisarja veinid valmivad AOP Bordeaux´s.
Château Belgrave veinimõis kuulub Grand Cru Classé 1855 klassifikatsiooni alla, veinimõis paikneb AOC Haut-Médoc piirkonnas. Veinimõisa esimene vein Château Belgrave, Grand Cru classé 1855 valmib peamiselt Cabernet Sauvignon marjasoortidest (65%), Merlot (30%) ja Petit Verdot (5%). Veini iga aastakäik omab erinevat % jagunemist marjasortide vahel. Veinimaja teine vein, second wine on Diane de Belgrave- marjad on korjatud noorematelt viinapuudelt ja peamiseks marjasordiks on siin Merlot ( 74%), Cabernet Sauvignon (16%), Petit Verdot (10%). Veinimõisa II veini marjasortide osakaalude %-d muutuvad aastakäikude lõikes, kuid peamiseks marjasordiks on siin Merlot.
| Tootmisviis | Viinamarjade korjega alustatakse septembrikuu keskpaigas, iga sort korjatakse eraldi vastavalt küpsusastmele. Veinivirde kääritamine toimub terasvaatides 10-14 päeva kontrollitud temperatuuril. Vein laagerdub terasvaatides ja osaliselt tammevaatides. |
|---|---|
| Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
| Aroom | Aroomis on tunda on küpseid punaseid marju, musti ploome, kirsse, samuti mustikaid ja põldmarju. |
| Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, marjane, tunda pehmeid marjatanniine, heas tasakaalus, järelmaitses pehme marjasus. |
| Toidusoovitus | BBQ lihad, Sealiha, Metslinnud, Loomaliha, Ulukiliha, Pasta |
| Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist |
| Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |
| Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |