| Riik | Hispaania |
|---|---|
| Piirkond | Penedes |
| Marjasort | Parellada, Muscat |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 11% vol |
| Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
| Tootja | V.S.L.U |
| Kogus kastis | 6 |
Domenech-Vidal veinimaja on loodud 1865a. Hispaanias, Penedes´ piirkonnas. Veinimaja kasutab veinide valmistamiseks 100% enda viinamarjaaedade saaki. Viinapuud kasvavad Penedes +500 kasvualal ( viinapuude aiad paiknevad 500+ meetrit üle merepinna), et tagada veinis olev värskus.
Vallformosa valmistab imelisi kihisevaid Cava´d Hispaanias, Penedes, DO Cava piirkonnas. Veinimaja omab viinapuuaedu Penedes +500 piirkonnas, kus Cava marjad kasvavad 500 meetrit üle merepinna jahedamatel mäenõlvadel. Vallformosa CAVA vahuveinid valmivad 100% ettevõtte enda viinapuuaedade saagist ja Cava valmistamiseks kasutatakse ainult esimese pressi virret.
Vallformosa Origen Cava BIO Brut Reserva ja BIO Brut Nature Reserva Cava´ II fermentatsioon pärmisettel kestab 20 kuud (min. reegel näeb ette 18 kuud). Reserva Cava´d on elegantsed, siidised, tunda küpseid kollaseid õunu, kreemisust, brioch´i, röstmandleid. Ideaalsed vahuveinid nautimiseks aperitiiviks, kalamarja, mereandide, grillitud krevettied, kammkarpide ja juustuvaliku juurde.
Vallformosa Cava on töötanud välja elegantse vahuveini Tomorrowland´i jaoks.
Vallformosa, be bubble!
| Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse septembrikuus Penedes´piirkonnas käsitsi, Parellada marjad Can Baltà, La Llacuna aedadest ja Muscat s LaSala, Vilobí Del Penedè aedadest..Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril roostevabast teasvaadis 14-16ºC juures. |
|---|---|
| Värvus | Helekollane, roheka alatooniga |
| Aroom | Lilleline, tunda on eksootilisi puuvilju, litšit ja apelisinikoort. |
| Maitse | Kerge magusus, mis asendub koheselt värskusega. Puuviljane, tunda on küpseid troopilisi marju. Mõnus ja meeliülendav pikk järelmaitse. |
| Toidusoovitus | Aasia köök, Eelroad, Mereannid, Linnuliha, Rohelised salatid, Sushi&Sashimi |
| Serveerimine | jahutatult 7-9°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
| Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-4 aastat alates korjeaastast. |
| Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |
| Vegan | Jah |