| Riik | Prantsusmaa |
|---|---|
| Piirkond | LoireValley, Tournon, AOP Chinon |
| Marjasort | Cabernet Franc |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
| Liik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
| Tootja | S.A. Orchidees Maisons de Vin |
| Kogus kastis | 6 |
Domaine de la Perruche asub Loire jõe ääres Montsoreau's, külas, mis on kuulus oma 15. sajandi lossi poolest (kirjanik Alexandre Dumas sai siit inspiratsiooni romaani "La Dame de Montsoreau" jaoks).
| Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse kolmelt erinevalt terroir´t -“Saut aux loups” , “Villy”, “Les maison Bourdeaux” , sorteeritakse, eemaldatakse marjad kobarvartest. Külmfermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuriga terasvaadis, veinivirre läbib malolaktilise fermentatsiooni. Vein areneb 1 aasta 225L Prantsuse veinivaatides, millest 20% on uued vaadid. |
|---|---|
| Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
| Aroom | Tunda küpseid punaseid ja musti metsmarju, intensiivne ja kompleksne. Keskaroomis lisanduvad magusad vürtsid- must pipar, loorber, roosmariin ja vaadilaagerdusest vaniljesus. |
| Maitse | Kuiv, kompleksne ja keskmisest tugevama täidlusega. Maitses domineerivad küpsed tumedamad metsmarjad ja luuviljad koos vürtside ja sametiste tanniinidega. Keskmaitses lisanduvad tammevaadi arengust magusamad vürtsid, kohviuba, mõrušokolaad. Järelmaitses pehmed tanniinid ja marjasus. |
| Toidusoovitus | Grillitud ja sütel küpsetatud loomaliha, pikalt ahjus pehmeks hautatud lambaliha, lambakints, Antrekoot, küpsed juustud-Gouda, Cheddar, Parmigiano Reggiano, Pecorino, Manchego (lisandiks mustsõstramoos). |
| Serveerimine | Jahutatult 15-17 °C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
| Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 5-7 aastat alates korjeaastast. |