| Riik | Prantsusmaa |
|---|---|
| Piirkond | Cotes de Gascogne |
| Marjasort | Merlot, Cabernet Sauvignon, Tannat, Syrah, Malbec |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
| Liik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
| Tootja | CENAC |
| Kogus kastis | 6 |
1883. aastal läks Peter Sichel´i vanavanaisa Inglismaalt Bordeaux´sse, et luua seal veini kokkuostev ettevõte. Sichel on perefirma, viiel Sichel´i pojal on oluline roll, et tagada ettevõtte eesmärkide järjepidevus ning strateegia. Allan Sichel on nüüd ettevõtte tegevjuht. Ta on ühtlasi ka Conseil Interprofessionel du Vin de Bordeaux (CIVB) ase-president ning Fédération du Négoce des Vins de Bordeaux president.
| Tootmisviis | Iga viinamarjasort korjatakse eraldi vastavalt valmimisele. Kääritamine toimub terasmahutides 10-14 päeva. Matseratsioon kestab ka pärast veini valmis fermenteerimist. Kestasid surutakse põhja üks kord päevas. Malolaktiline kääritamine toimub enne veinivirrete kokku segamist. Enne villimist, laagerdub vein osaliselt tammevaatides. |
|---|---|
| Värvus | Kirsipunane |
| Aroom | Punased marjad, murakamoos, roosiõied ning kerge vürts. |
| Maitse | Marjane, tunda on murakat ja mustsõstart. Keskmisest madalama happesuse ning tanniiniga. Lõppmaitses on tunda veidi vanilli ning röstitud puidu noote. |
| Toidusoovitus | Eelroad, Aasia köök, BBQ lihad, Sealiha, Pasta, Pitsa |
| Serveerimine | 16 - 18° C klassikalisest Bordeaux punaveini pokaalist. |
| Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |
| Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |