| Riik | Prantsusmaa |
|---|---|
| Piirkond | Cotes de Gascogne |
| Marjasort | Sauvignon Blanc, Colombard, Ugni Blanc, Chardonnay, Gros Manseng ja Petit Manseng. |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 11% vol |
| Liik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
| Tootja | CENAC |
| Kogus kastis | 6 |
1883. aastal läks Peter Sichel´i vanavanaisa Inglismaalt Bordeaux´sse, et luua seal veini kokkuostev ettevõte. Sichel on perefirma, viiel Sichel´i pojal on oluline roll, et tagada ettevõtte eesmärkide järjepidevus ning strateegia. Allan Sichel on nüüd ettevõtte tegevjuht. Ta on ühtlasi ka Conseil Interprofessionel du Vin de Bordeaux (CIVB) ase-president ning Fédération du Négoce des Vins de Bordeaux president.
| Tootmisviis | Kääritamine toimub madalal ning kontrollitud temperatuuril 15-17ºC ligikaudu kaks nädalat. Pärast kääritamist jääb vein laagerduma pärmisettele veel 3-5 kuuks. Vahetult enne villimist segatakse erinevate viinamarjade käärimisvirded kokku. |
|---|---|
| Värvus | Helekollane |
| Aroom | Intensiivne tsitrusviljade aroom, milles tunda eelkõige sidrunit, ananassi, virsikut ning veidi ka greipi. |
| Maitse | Värskus eel- ja keskmaitses, harmoneerub kenasti järelmaitse kerge ürdisusega. Maitsetes kumavad läbi samad tsitrusviljad, mis aroomis – sidrun, ananass, virsik ja greip. |
| Toidusoovitus | Eelroad, Mereannid, Aasia köök, Pasta, Iseseisvalt nautimiseks, Rohelised salatid |
| Serveerimine | jahutatult 6 - 8° C klassikalisest Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
| Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |
| Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |