Riik | Lõuna-Aafrika vabariik |
---|---|
Piirkond | Durbanville Valley |
Marjasort | Sauvignon Blanc |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14.5% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | Diemersdal S.A |
Kogus kastis | 6 |
Diemersdal veinimaja on loodud 1698.a. ja on tänaseni üks vanimatest veinimajadest Lõuna-Aafrikas. Viinapuuaiad paiknevad jahedast Atlandi ookeanist 50km kaugusel kuhu jahedad ookeanituuled nii väga ei ulatu. Kliima on vahemereline, mida mõjutab jahe kagutuul Cape Doctor, mis alandab piirkonna keskmist õhutemperatuuri 2-3 °võrra.
Tootmisviis | Winterferment Sauvignon Blanc viinamarjad korjatakse öösel, et tagada marjades olev värskus. Viinamarjad pressitakse koheselt, kestakontakt veinivirdega on 3 tundi. Edasi veinivirre külmutatakse -20°C 5 kuuks ja sellisel uudsel meetodil valmistab Diemersdal Lõuna-Aafrikas Winterferment Sauvignon Blanc veini. Peale 5-te kuud, veinivirre sulatatakse ning fermentatsioon toimub keset Cape Town´i talve. Fermentatsioon toimub 2 nädalat temperatuuril 14-16 °C ning seejärel vein areneb terasvaadis. |
---|---|
Värvus | Helekollane, kirgas |
Aroom | Aroom on värske ja karge, tunda küpseid karusmarju, troopilisi puuvilju- pomelo, greipfruut, mandariinid ja rohelised õunad. |
Maitse | Maitse on kuiv, värske ja mineraalselt puuviljase happesusega. Tunda värskeid tsitruselisi, karusmarju, küpseid troopilisi puuvilju. Järelmaitse on pikk ja mineraalselt elava tsitruselise happesusega. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Rohelised salatid, Iseseisvalt nautimiseks, Valge kala |
Serveerimine | 7-9°C klassikalisest Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 3-4 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |