| Riik | Lõuna-Aafrika vabariik |
|---|---|
| Piirkond | Durbanville Valley |
| Marjasort | Chardonnay |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 13% vol |
| Liik | Vein |
| Tootja | Diemersdal S.A |
| Kogus kastis | 6 |
Diemersdal veinimaja on loodud 1698.a. ja on tänaseni üks vanimatest veinimajadest Lõuna-Aafrikas. Viinapuuaiad paiknevad jahedast Atlandi ookeanist 50km kaugusel kuhu jahedad ookeanituuled nii väga ei ulatu. Kliima on vahemereline, mida mõjutab jahe kagutuul Cape Doctor, mis alandab piirkonna keskmist õhutemperatuuri 2-3 °võrra.
| Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse öösel ja varajastel hommikutundidel, et tagada marjades olev värskus. Viinamarjad pressitakse koheselt, kestakontakt veinivirdega on 6 tundi. Edasi toimub fermentatsioon 3 nädalat kontrollitud temperatuuril 14-16° C. Vein areneb roostevabast terasvaadis sur lie meetodil 4 kuud. |
|---|---|
| Värvus | Helekollane, kirgas |
| Aroom | Aroom on värske ja puuviljane. Tunda kollaseid puuvilju, küpseid õunu, troopilisi puuvilju ja tsitruselisi. |
| Maitse | Maitse on kuiv, värske ja puuviljane, keskmise kehandiga. Tunda küpseid kollaseid õunu, kollaseid ploome, virsikuid ja aprikoose. Järelmaitse hea tsitruselise happesusega. |
| Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Linnuliha, Pasta, Punane kala |
| Serveerimine | 7-9°C klassikalisest Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
| Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |