Riik | Lõuna-Aafrika vabariik |
---|---|
Piirkond | Durbanville Valley |
Marjasort | Shiraz |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14% vol |
Liik | Vein |
Tootja | Diemersdal S.A |
Kogus kastis | 6 |
Diemersdal veinimaja on loodud 1698.a. ja on tänaseni üks vanimatest veinimajadest Lõuna-Aafrikas. Viinapuuaiad paiknevad jahedast Atlandi ookeanist 50km kaugusel kuhu jahedad ookeanituuled nii väga ei ulatu. Kliima on vahemereline, mida mõjutab jahe kagutuul Cape Doctor, mis alandab piirkonna keskmist õhutemperatuuri 2-3 °võrra.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse nende parimas küpsusastmes. Fermentatsioon toimub avatud veinivaatides 5-7 päeva temp. 24-28°C. Vein areneb 12 kuud 225L Prantsuse veinivaatides, millest 30% on uued vaadid |
---|---|
Värvus | Tumepunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroom on marjane, tunda üleküpsenud tumedaid metsmarju, põldmarju, mustikaid, küpseid tumedaid luuvilju, kuivatatud ürte, tumedat šokolaadi. |
Maitse | Kuiv, kompleksne ja keskmiselt täidlase kehandiga. Tunda üleküpsenud mustikaid, mustsõstraid, musti ploome, tumedat šokolaadi ja vürtse. Järelmaitses pehmed marjatanniinid. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Loomaliha, Lambaliha, Sealiha, Ulukiliha, Tugevamad juustud |
Serveerimine | 16-18°C klassikalisest Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 6-8 aastat alates korjeaastast. |