| Riik | Lõuna-Aafrika vabariik |
|---|---|
| Piirkond | Durbanville Valley |
| Marjasort | Sauvignon Blanc |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
| Liik | Vein |
| Tootja | Diemersdal S.A |
| Kogus kastis | 6 |
Diemersdal veinimaja on loodud 1698.a. ja on tänaseni üks vanimatest veinimajadest Lõuna-Aafrikas. Viinapuuaiad paiknevad jahedast Atlandi ookeanist 50km kaugusel kuhu jahedad ookeanituuled nii väga ei ulatu. Kliima on vahemereline, mida mõjutab jahe kagutuul Cape Doctor, mis alandab piirkonna keskmist õhutemperatuuri 2-3 °võrra.
| Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse öösel, et tagada marjades olev värskus. Viinamarjad pressitakse koheselt, kestakontakt veinivirdega on 6-12 tundi. Edasi toimub fermentatsioon kontrollitud temperatuuril 12-16°C. Vein areneb roostevabast terasvaadis ennem kui villitakse pudelisse ja ei ole läbinud malolaktilist fermentatsiooni. |
|---|---|
| Värvus | Helekollane, roheka alatooniga |
| Aroom | Aroom on värske ja karge, tunda karusmarju, troopilisi puuvilju, viigimarju. |
| Maitse | Maitse on kuiv ja värske, kergema kehandiga ja puuviljase happesusega. Tunda värskeid tsitruselisi, karusmarju, rohelisi õunu. Järemaitse on pikk ja mineraalselt elava tsitruselise happesusega. |
| Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Rohelised salatid, Iseseisvalt nautimiseks, Valge kala |
| Serveerimine | 6-8°C klassikalisest Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
| Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-3 aastat alates korjeaastast. |