| Riik | Lõuna-Aafrika vabariik |
|---|---|
| Piirkond | Durbanville Valley |
| Marjasort | Merlot |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 14% vol |
| Liik | Vein |
| Tootja | Diemersdal S.A |
| Kogus kastis | 6 |
Diemersdal veinimaja on loodud 1698.a. ja on tänaseni üks vanimatest veinimajadest Lõuna-Aafrikas. Viinapuuaiad paiknevad jahedast Atlandi ookeanist 50km kaugusel kuhu jahedad ookeanituuled nii väga ei ulatu. Kliima on vahemereline, mida mõjutab jahe kagutuul Cape Doctor, mis alandab piirkonna keskmist õhutemperatuuri 2-3 °võrra.
| Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse nende parimas küpsusastmes. Fermentatsioon toimub avatud veinivaatides 5-7 päeva temp. 25-28°C ja vein on malolaktiliselt fermenteeritud. Edasi areneb vein 12-16 kuud 225 L veinivaatides, millest 30% on uued Prantsuse vaadid. |
|---|---|
| Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
| Aroom | Marjane, lopsakas, tunda tumedaid metsmarju, musti ploome, kerget piprast vürtsikust, kuivatatud ürte, šokolaadi ja kakaod. |
| Maitse | Kuiv, komplekselt marjane, keskmiselt täidlase kehandiga. Tunda üleküpsenud põldmarju, mustikaid, tumedaid luuvilju- mustad ploomid, kreegid, šokolaadi ja vaniljesust, pehmeid marja-ja vaaditanniine. Järelmaitse on marjane. |
| Toidusoovitus | Eelroad, Sealiha, BBQ lihad, Metslinnud, Pasta, Pitsa |
| Serveerimine | 16-18°C klassikalisest Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
| Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |
| Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |