| Riik | Lõuna-Aafrika vabariik |
|---|---|
| Piirkond | Durbanville Valley |
| Marjasort | Cabernet Sauvignon, Merlot |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 14% vol |
| Liik | Vein |
| Tootja | Diemersdal S.A |
| Kogus kastis | 6 |
Diemersdal veinimaja on loodud 1698.a. ja on tänaseni üks vanimatest veinimajadest Lõuna-Aafrikas. Viinapuuaiad paiknevad jahedast Atlandi ookeanist 50km kaugusel kuhu jahedad ookeanituuled nii väga ei ulatu. Kliima on vahemereline, mida mõjutab jahe kagutuul Cape Doctor, mis alandab piirkonna keskmist õhutemperatuuri 2-3 °võrra.
| Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse eraldi, nende parimas küpsusastmes. Fermentatsioon toimub avatud veinivaatides 5-7 päeva temp. 24-28°C ja veinivirre on läbinud malolaktilise fermentatsiooni. Edasi vein areneb osaliselt terasvaadis ja vanemates 225L Prantsuse veinivaatides. |
|---|---|
| Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
| Aroom | Marjane ja lopsakas, tunda küpseid musti metsmarju, tumedaid musti ploome, põldmarju, veidikene tumedat šokolaadi. |
| Maitse | Kuiv ja keskmise täidlusega, marjane punavein. Tunda pehmeid marja ja vaaditanniine, tumedaid musti marju, šokolaadi ja vaniljesust. Järelmaitse on marjane. |
| Toidusoovitus | Eelroad, Sealiha, Aasia köök, BBQ lihad, Metslinnud |
| Serveerimine | 16-18°C klassikalisest Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
| Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |
| Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |