| Riik | Republic of Moldova |
|---|---|
| Piirkond | Valul lui Traian, Etulia |
| Marjasort | Chardonnay |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 13% vol |
| Liik | Vein |
| Tootja | I.M. VINARIA BOSTAVAN S.R.L. |
| Kogus kastis | 6 |
Moldova on merepiirita riik Ida-Euroopas ja neil on väljakujunenud veinitööstus. Kuigi Moldova on suhteliselt väike, kuulub ta Ida-Euroopa kõige olulisemate veinipiirkondade hulka, keskmine tootmismaht on ca 2 milj. HL. Euroopas on suuruselt 11. veinitootja riik. Bostavan Winery on loodud 2002.a. Victor Bostan´i poolt. Veinimaja ostis Etulia ja Onesti veinimajad ning esimene vein Bostavan veinimajas valmis 2003.a. Veinimaja laiendas tootmisvõimekust ja tänaseks on Bostavan Winery üks suurim Moldova veinitootja.
| Tootmisviis | Edasi toimub külmfermentatsioon madalal temperatuuril 13-15°C, et tagada veinis värskus ja puuviljasus. Veinivirre seisab pärmisettel 45 päeva, et vein omakorda saavutaks parimad maitseomadused. Jääksuhkur 1, 6g/l. |
|---|---|
| Värvus | Helekollane, roheka alatooniga. |
| Aroom | Puuviljane ja värske, tunda küpseid õunu, kollaseid aprikoose, ebaküdooniaid ja tsitruseviljasid. |
| Maitse | Kuiv, puuviljane ja keskmise täidlusega. Tunda küpseid puuviljasid ja tsitruseviljasid, rohelisi ürte. Järelmaitse keskmise pikkusega ja tsitruseliselt mineraalne. |
| Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Punane kala, Pasta, Pitsa, Juustuvalik |
| Serveerimine | Jahutatult 6-8°C klassikalisest Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
| Säilitustingimused | Arenguotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast. |
| Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |