| Riik | Republic of Moldova |
|---|---|
| Piirkond | Valul lui Traian, Etulia |
| Marjasort | Cabernet Sauvignon |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
| Liik | Vein |
| Tootja | I.M. VINARIA BOSTAVAN S.R.L. |
| Kogus kastis | 6 |
Moldova on merepiirita riik Ida-Euroopas ja neil on väljakujunenud veinitööstus. Kuigi Moldova on suhteliselt väike, kuulub ta Ida-Euroopa kõige olulisemate veinipiirkondade hulka, keskmine tootmismaht on ca 2 milj. HL. Euroopas on suuruselt 11. veinitootja riik. Bostavan Winery on loodud 2002.a. Victor Bostan´i poolt. Veinimaja ostis Etulia ja Onesti veinimajad ning esimene vein Bostavan veinimajas valmis 2003.a. Veinimaja laiendas tootmisvõimekust ja tänaseks on Bostavan Winery üks suurim Moldova veinitootja.
| Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, pressitakse. Fermentantsioon koos marjakestadega toimub 24-32 päeva kontrollitud temperatuuril. Vein areneb vaadis 6 kuud. Jääksuhkur 1, 6g/L. |
|---|---|
| Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
| Aroom | Aroomis tulevad esile mustsõstar, põldmari, šokolaad, kuivatatud ploom ja vanilje. |
| Maitse | Kuiv ja keskmise täidlusega, kompleksne, maitses küpsed mustad marjad, veidi musta pipart, järelmaitse pikk ja kestev. |
| Toidusoovitus | BBQ lihad, Lambaliha, Loomaliha, Sealiha, Metslinnud, keskmise küpsusastmega laabijuustud |
| Serveerimine | 16 - 18° C klassikalisest Bordeaux punaveini pokaalist. |
| Säilitustingimused | Arenguotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast. |
| Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |