| Riik | Republic of Moldova |
|---|---|
| Piirkond | Valul lui Traian, Etulia |
| Marjasort | Cabernet Sauvignon |
| Kuivusaste | Magus |
| Alkoholisisaldus | 16% vol |
| Liik | Vein |
| Tootja | I.M. VINARIA BOSTAVAN S.R.L. |
| Kogus kastis | 6 |
Moldova on merepiirita riik Ida-Euroopas ja neil on väljakujunenud veinitööstus. Kuigi Moldova on suhteliselt väike, kuulub ta Ida-Euroopa kõige olulisemate veinipiirkondade hulka, keskmine tootmismaht on ca 2 milj. HL. Euroopas on suuruselt 11. veinitootja riik. Bostavan Winery on loodud 2002.a. Victor Bostan´i poolt. Veinimaja ostis Etulia ja Onesti veinimajad ning esimene vein Bostavan veinimajas valmis 2003.a. Veinimaja laiendas tootmisvõimekust ja tänaseks on Bostavan Winery üks suurim Moldova veinitootja.
| Tootmisviis | Fermentatsioon toimub terasvaadis 26-28°C juures, et tagada veinis lopsakas marjasus. Jääksuhkur 162g/L. |
|---|---|
| Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
| Aroom | Tunda üleküpseid, moosiseid musti- ja punaseid metsmarju, milles domineerivad mustsõstar, mustikamoos, kuivatatud viigimarjad, ploomid ja jõhvikad. |
| Maitse | Magus, keskmise täidlusega ja lopsakalt marjase karakteriga. |
| Toidusoovitus | Seltskonnavein, Iseseisvalt nautimiseks, Idamaised toidud, Vürtsikad road, BBQ lihad, Juustuvalik |
| Serveerimine | 16-18°C klassikalisest Bordeaux punaveini pokaalist. |
| Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 5-7 aastat alates korjeaastast. |
| Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |