Riik | Republic of Moldova |
---|---|
Piirkond | Valul lui Traian, Etulia |
Marjasort | Chardonnay |
Kuivusaste | Poolmagus |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Vein |
Tootja | I.M. „VINARIA PURCARI” S.R.L. |
Kogus kastis | 4 |
Moldova on merepiirita riik Ida-Euroopas ja neil on väljakujunenud veinitööstus. Kuigi Moldova on suhteliselt väike, kuulub ta Ida-Euroopa kõige olulisemate veinipiirkondade hulka, keskmine tootmismaht on ca 2 milj. HL. Euroopas on suuruselt 11. veinitootja riik. Bostavan Winery on loodud 2002.a. Victor Bostan´i poolt. Veinimaja ostis Etulia ja Onesti veinimajad ning esimene vein Bostavan veinimajas valmis 2003.a. Veinimaja laiendas tootmisvõimekust ja tänaseks on Bostavan Winery üks suurim Moldova veinitootja.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse kahes erinevas etapis, pressitakse pneunomaatilise pressiga. Edasi toimub külmfermentatsioon madalal temperatuuril 13-15°C, et tagada veinis värskus ja puuviljasus. Jääksuhkur 21, 6g/L. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga. |
Aroom | Puuviljane ja värske, tunda küpseid õunu, kollaseid aprikoose, ebaküdooniaid ja tsitruseviljasid. |
Maitse | Poolmagus, puuviljane ja keskmise täidlusega. Tunda küpseid puuviljasid ja tsitruseviljasid, rohelisi ürte. Järelmaitse keskmise pikkusega ja tsitruseliselt mineraalne. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Aasia köök, Vürtsikad road, Iseseisvalt nautimiseks, Linnuliha, Valge kala, Valgehallitusjuustud, Sinihallitusjuustud |
Serveerimine | Jahutatult 6-8°C klassikalisest Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arenguotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |