| Riik | Republic of Moldova |
|---|---|
| Piirkond | Valul lui Traian, Etulia |
| Marjasort | Cabernet Sauvignon |
| Kuivusaste | Poolmagus |
| Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
| Liik | Vein |
| Tootja | I.M. VINARIA BOSTAVAN S.R.L. |
| Kogus kastis | 6 |
Moldova on merepiirita riik Ida-Euroopas ja neil on väljakujunenud veinitööstus. Kuigi Moldova on suhteliselt väike, kuulub ta Ida-Euroopa kõige olulisemate veinipiirkondade hulka, keskmine tootmismaht on ca 2 milj. HL. Euroopas on suuruselt 11. veinitootja riik. Bostavan Winery on loodud 2002.a. Victor Bostan´i poolt. Veinimaja ostis Etulia ja Onesti veinimajad ning esimene vein Bostavan veinimajas valmis 2003.a. Veinimaja laiendas tootmisvõimekust ja tänaseks on Bostavan Winery üks suurim Moldova veinitootja.
| Tootmisviis | Fermentatsioon toimub terasvaadis 26-28°C juures, et tagada veinis lopsakas marjasus. Vein ei ole laagerdunud tammevaadis. Jääksuhkur 22, 1g/L. |
|---|---|
| Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
| Aroom | Marjane ja lopsakas. Tunda küpseid mustsõstraid, mustikaid, tumedaid metskirsse. |
| Maitse | Poolmagus, marjane ja keskmise täidlusega.Tunda üleküpseid tumedaid marju, musti ploome ja kirsse, moosisust, sametisi marjatanniine. Järelmaitse keskmise pikkusega ja marjane. |
| Toidusoovitus | Aperitiiv, Iseseisvalt nautimiseks, Aasia köök, BBQ lihad, Sealiha, Tugevamad juustud |
| Serveerimine | 16-18 °C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
| Säilitustingimused | Arenguotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast. |
| Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |