| Riik | Republic of Moldova |
|---|---|
| Piirkond | Valul lui Traian, Etulia |
| Marjasort | Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Noir |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
| Liik | Kvaliteetvahuvein |
| Tootja | I.M. „VINARIA PURCARI” S.R.L. |
| Kogus kastis | 6 |
Moldova on merepiirita riik Ida-Euroopas ja neil on väljakujunenud veinitööstus. Kuigi Moldova on suhteliselt väike, kuulub ta Ida-Euroopa kõige olulisemate veinipiirkondade hulka, keskmine tootmismaht on ca 2 milj. HL. Euroopas on suuruselt 11. veinitootja riik. Bostavan Winery on loodud 2002.a. Victor Bostan´i poolt. Veinimaja ostis Etulia ja Onesti veinimajad ning esimene vein Bostavan veinimajas valmis 2003.a. Veinimaja laiendas tootmisvõimekust ja tänaseks on Bostavan Winery üks suurim Moldova veinitootja.
| Tootmisviis | Marjad korjatakse augustikuu alguses, sorteeritakse ja pressitakse. Vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides, II fermentatsioon pudelis kestab 9 kuud, dosage 3, 8g/L. Viinapuude vanus on 20 aastat ja saagikus 65hl/ha. |
|---|---|
| Värvus | Helekollane, roheka alatooniga, ilusa peene mullijoaga. |
| Aroom | Värske ja puuviljane, tunda valgeid lilli, küpseid kollaseid õunu, pirne, küpseid kollaseid luuvilju, röstitud mandleid ja röstsaia. |
| Maitse | Kuiv, värske ja puuviljane. Tunda on küpseid kollaseid puuvilju, virsikuid, nektariine, röstitud mandleid ja kreemisust. Järelmaitse elegantselt pikk ja tsitruseliselt mineraalse happesusega. |
| Toidusoovitus | Aperitiiv, Austrid, Mereannid, Koorikloomad, Eelroad, Tapas, Sushi, Valge kala, Juustuvalik |
| Serveerimine | Jahutatult 4-6°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist |
| Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 8-10 aastat alates korjeaastast |
| Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |