| Riik | Republic of Moldova |
|---|---|
| Piirkond | Valul lui Traian, Etulia |
| Marjasort | Pinot Noir, Chardonnay |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
| Liik | Kvaliteetvahuvein |
| Tootja | I.M. „VINARIA PURCARI” S.R.L. |
| Kogus kastis | 6 |
Moldova on merepiirita riik Ida-Euroopas ja neil on väljakujunenud veinitööstus. Kuigi Moldova on suhteliselt väike, kuulub ta Ida-Euroopa kõige olulisemate veinipiirkondade hulka, keskmine tootmismaht on ca 2 milj. HL. Euroopas on suuruselt 11. veinitootja riik. Bostavan Winery on loodud 2002.a. Victor Bostan´i poolt. Veinimaja ostis Etulia ja Onesti veinimajad ning esimene vein Bostavan veinimajas valmis 2003.a. Veinimaja laiendas tootmisvõimekust ja tänaseks on Bostavan Winery üks suurim Moldova veinitootja.
| Tootmisviis | Marjad korjatakse augustikuu alguses, sorteeritakse ja pressitakse. Vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides, kontollitud temperatuuril, II fermentatsioon pudelis kestab 9 kuud, dosage 8, 2g/L. Viinapuude vanus on 20 aastat ja saagikus 65hl/ha. |
|---|---|
| Värvus | Heleroosa, roheka alatooniga, ilusa peene mullijoaga. |
| Aroom | Värske ja marjane. Tunda punaseid metsmarju, jõhvikaid, küpseid pohlasid, vaarikaid ja kuivatatud kibuvitsamarju. |
| Maitse | Kuiv, värske ja marjane. Tunda värskeid kirsse, küpseid punaseid metsmarju, vaarikaid ja karget tsitruselist happesust. Järemaitses pehmed marjatanniinid. |
| Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Austrid, Mereannid, Rohelised salatid kalaga, Rohelised salatid mereandidega, Sushi, Linnuliha, Iseseisvalt nautimiseks, Juustuvalik |
| Serveerimine | Jahutatult 4-6°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist |
| Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 8-10 aastat alates korjeaastast |
| Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |