Riik | Hispaania |
---|---|
Piirkond | Ribera del Duero |
Marjasort | Tempranillo |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Bodegas Ramon Bilbao S.A |
Kogus kastis | 6 |
Bodegas Cruz de Alba paikneb DO Ribera del Duero piirkonnas ja veinid valmivad Tinta del Pais (Tempranillo) marjasordist. Ribera del Duero veinipiirkond on ca 22.500ha viinapuude all ja valmistatakse peamiselt punaveine. Bodegas Cruz de Alba paikneb DO Ribera del Duero piirkonnas ja veinid valmivad Tinta del Pais (Tempranillo) marjasordist. Ribera del Duero veinipiirkond on ca 22.500ha viinapuude all ja valmistatakse peamiselt punaveine. Bodegas Cruz de Alba veinid on biodünaamilised ning kannavad Demeter märgist.
Bodegas Cruz de Alba paikneb DO Ribera del Duero piirkonnas ja veinid valmivad Tinta del Pais (Tempranillo) marjasordist. Ribera del Duero veinipiirkond on ca 22.500ha viinapuude all ja valmistatakse peamiselt punaveine.
Bodegas Cruz de Alba veinid on biodünaamilised ning kannavad Demeter märgist.
Tootmisviis | Viinapuud paiknevad 700m üle merepinna, saagikus 4500kg/ha. Marjad sorteeritakse hoolikalt, eemaldatakse varred, marjad purustatakse. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril ja edasi areneb vein 20 kuud uutes Prantuse-ja Ameerika tammevaatides, millest 1/3 on uued vaadid, 1/3 on üks kord kasutuses olnud vaadid ja 1/3 on kaks korda kasutuses olnud tammevaadid. Veini jääksuhkur on 0, 9 g/L. |
---|---|
Värvus | Tumepunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroom on marjane. Tunda küpseid tumedaid kirsse, põldmarju, üleküpsenud mustsõstraid, kuivatatud musti ploome, tumedat šokolaadi ja kuivatatud ürte, metsaalust. |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmiselt tugevama kehandiga, kompleksne ja marjane. Tunda pehmeid marjatanniine ja parkaineid, üleküpsenud tumedaid metsmarju ja -luuvilju. Järelmaitse on pikk ja marjane, pehmete vürtsidega. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Grillribid, Lambakarree, Veisesteik punaveini kastmes, Ulukiliha hautised, Sealiha, Küpsed arenenud laabijuustud |
Serveerimine | 16-18 °C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 10-15 aastat alates korjeaastast |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |
Vegan | Jah |