Riik | Hispaania |
---|---|
Piirkond | Ribera del Duero |
Marjasort | Tempranillo |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Bodegas Ramon Bilbao S.A |
Kogus kastis | 3 |
Bodegas Cruz de Alba paikneb DO Ribera del Duero piirkonnas ja veinid valmivad Tinta del Pais (Tempranillo) marjasordist. Ribera del Duero veinipiirkond on ca 22.500ha viinapuude all ja valmistatakse peamiselt punaveine. Bodegas Cruz de Alba paikneb DO Ribera del Duero piirkonnas ja veinid valmivad Tinta del Pais (Tempranillo) marjasordist. Ribera del Duero veinipiirkond on ca 22.500ha viinapuude all ja valmistatakse peamiselt punaveine. Bodegas Cruz de Alba veinid on biodünaamilised ning kannavad Demeter märgist.
Bodegas Cruz de Alba paikneb DO Ribera del Duero piirkonnas ja veinid valmivad Tinta del Pais (Tempranillo) marjasordist. Ribera del Duero veinipiirkond on ca 22.500ha viinapuude all ja valmistatakse peamiselt punaveine.
Bodegas Cruz de Alba veinid on biodünaamilised ning kannavad Demeter märgist.
Tootmisviis | Viinapuud paiknevad 700m üle merepinna, marjad korjatakse "Los Hoyales" viinapuu aiast, mis on 1, 8ha suurune. Viinapuuaed paikneb Douro jõe lähedal Marjad sorteeritakse hoolikalt, eemaldatakse varred, marjad purustatakse. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril ja edasi areneb vein 26 kuud kesmise röstimisastmega Prantsuse-ja Ameerika tammevaatides (225L). Jääksuhkur 1, 5g/L. |
---|---|
Värvus | Tumepunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroom on marjane. Tunda küpseid musti ja punaseid metsmarju, küpseid tumedaid kirsse, põldmarju, üleküpsenud mustsõstraid, kuivatatud musti ploome, mõrušokolaadi, kohviube, veidi rosmariini ja ürte. |
Maitse | Maitse on kuiv, kompleksne, keskmiselt tugevama kehandiga ja marjane. Tunda küpseid tumedaid musti marju: mustikas, põldmari, aroonia, murelid, musta terapipart, keskmaitses lisanduvad tumešokolaad, kohviuba ja pagarivürtsid. Järelmaitse on keskmiselt pikem ja marjane. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Grillribid, Lambakarree, Veisesteik punaveini kastmes, Ulukiliha hautised, Sealiha, Küpsed arenenud laabijuustud |
Serveerimine | 16-18°C klassikalisest Bordeaux punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 15-20 aaastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |
Vegan | Jah |