CRUZ DE ALBA FINCA LOS HOYALES'18 14,5% 75CL

RiikHispaania
PiirkondRibera del Duero
MarjasortTempranillo
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus14.5% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega vein
TootjaBodegas Ramon Bilbao S.A
Kogus kastis3

Bodegas Cruz de Alba paikneb DO Ribera del Duero piirkonnas ja veinid valmivad Tinta del Pais (Tempranillo) marjasordist. Ribera del Duero veinipiirkond on ca 22.500ha viinapuude all ja valmistatakse peamiselt punaveine. Bodegas Cruz de Alba paikneb DO Ribera del Duero piirkonnas ja veinid valmivad Tinta del Pais (Tempranillo) marjasordist. Ribera del Duero veinipiirkond on ca 22.500ha viinapuude all ja valmistatakse peamiselt punaveine. Bodegas Cruz de Alba veinid on biodünaamilised ning kannavad Demeter märgist.

Bodegas Cruz de Alba paikneb DO Ribera del Duero piirkonnas ja veinid valmivad Tinta del Pais (Tempranillo) marjasordist. Ribera del Duero veinipiirkond on ca 22.500ha viinapuude all ja valmistatakse peamiselt punaveine.  
Bodegas Cruz de Alba veinid on biodünaamilised ning kannavad Demeter märgist. 

Omadused

TootmisviisViinapuud paiknevad 700m üle merepinna, marjad korjatakse "Los Hoyales" viinapuu aiast, mis on 1, 8ha suurune. Viinapuuaed paikneb Douro jõe lähedal Marjad sorteeritakse hoolikalt, eemaldatakse varred, marjad purustatakse. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril ja edasi areneb vein 26 kuud kesmise röstimisastmega Prantsuse-ja Ameerika tammevaatides (225L). Jääksuhkur 1, 5g/L.
VärvusTumepunane, violetse alatooniga
AroomAroom on marjane. Tunda küpseid musti ja punaseid metsmarju, küpseid tumedaid kirsse, põldmarju, üleküpsenud mustsõstraid, kuivatatud musti ploome, mõrušokolaadi, kohviube, veidi rosmariini ja ürte.
MaitseMaitse on kuiv, kompleksne, keskmiselt tugevama kehandiga ja marjane. Tunda küpseid tumedaid musti marju: mustikas, põldmari, aroonia, murelid, musta terapipart, keskmaitses lisanduvad tumešokolaad, kohviuba ja pagarivürtsid. Järelmaitse on keskmiselt pikem ja marjane.
ToidusoovitusBBQ lihad, Grillribid, Lambakarree, Veisesteik punaveini kastmes, Ulukiliha hautised, Sealiha, Küpsed arenenud laabijuustud
Serveerimine16-18°C klassikalisest Bordeaux punaveini pokaalist.
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 15-20 aaastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)
VeganJah