Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Lombardia, Franciacorta DOCG |
Marjasort | Chardonnay 80%, , Pinot Nero 10%, Pinot Bianco 10% |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein |
Tootja | TERRA MORETTI DISTRIBUZIONE S. |
Kogus kastis | 6 |
Franciacorta piirkond asub Itaalias, Lombardia südames, vaid tunni (1h) kaugusel Milanost, piirnedes Iseo järvega ning on tuntud kui Itaalia parim vahuveini piirkond! Franciacorta DOCG pinnas on mitmekesine, luues suurepärased tingimused kvaliteetse viinamarjasaagi kasvatamiseks. Contadi Castaldi on loodud 1987 aastal ja veinimaja omab 170 ha viinapuuaedasid. Alates 2008. aastast juhib Contadi Castaldi uuenduslikku suunda veinimeister ja tegevjuht Gian Luca Uccelli. Tema visioon on viinud Franciacorta piirkonna uuele tasemele – ühendades teaduse, kvaliteedi ja kergelt ligipääsetava stiili. „Oluline on suunata maitse eelistusi nii, et cuvée kajastaks piirkonda, aastakäiku ja oma isikupära, ent jääks alati truuks Contadi Castaldi stiilile,” ütleb Uccelli.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi augustikuu keskpaigas, marjad sorteeritakse ja pressitakse veinivirre. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril (16°C) terasvaadis ja vein areneb 8 kuud osaliselt tamme- ja terasvaadis. Vein valmib traditsioonilisel meetodil, II fermentatsioon/ autolüüs toimub 18 kuud. Pudelite keeramine (remuage) toimub veinimajas osaliselt käsitsi (18.000 pudelit) ja mehaaniliselt (21.000 pudelit). Dosage 6g/L ja rõhk pudelis 6 bar. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga, peene ja tiheda mullijoaga. |
Aroom | Värske ja puuviljane, tunda valgeid lilli, küpseid kollaseid õunu, pirne, küpseid kollaseid luuvilju, röstitud mandleid ja röstsaia |
Maitse | Kuiv, värske ja puuviljane. Tunda on küpseid kollaseid puuvilju, virsikuid, nektariine, röstitud mandleid ja kreemisust. Järelmaitse elegantselt pikk ja tsitruseliselt mineraalse happesusega. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Austrid, Kalamari, Mereannid, Koorikloomad, Eelroad, Sushi&Sashimi, Valge kala, Küpsetatud linnuliha road, Iseseisvalt nautimiseks, Juustuvaliku juurde |
Serveerimine | Jahutatult 6-8°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 10+ aastat. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |