| Riik | Prantsusmaa |
|---|---|
| Piirkond | Normandia |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 40% vol |
| Liik | Calvados |
| Tootja | Calvados Coquerel |
| Kogus kastis | 6 |
Calvados Coquerel valmistab Loode-Prantsusmaal, Normandias imelist õunabrändit aastast 1937. Calvadose nimetust on lubatud kasutada ainult Normandia piirkonnas valmistatud õunabrändi kohta. 04.03.1790 nimetati Normandias olev õunakasvatuspiirkond Calvados´ks.
Calvados Coquerel distilleri on loodud 1937.a. Loode-Prantsusmaal Calvados AOP piirkonnas. Distillery asub Mont-Saint-Michel kloostri läheduses. Tegemist on pereettevõttega ja täna juhib distillery´t innovatiivne blend master Hr. Pierre Martin Neuhaus.
Calvados Coquerel omab enda õunapuu “Orchard” aedasid ja samuti ostab õunu juurde pikaajalistel koostööpartneritelt, kellega on neil sõlmitud pikaajalised lepingud.
| Tootmisviis | Calvados Coquerel FINE valmistamiseks kasutatakse Normandia orchard´st pärit õuntest (30-40 erinevat sorti: magus, magushapu, mõrumagus, hapu). Saadud destillaat areneb tammevaatides (portveini, viski, bourbon, rumm) Calvados Coquerel´s, Normandias, Milly´s 2-3 aastat. |
|---|---|
| Värvus | Hele merevaik |
| Aroom | Aroom on puuviljane, tunda kuivatatud ahjuõunu, õunaviile, röstpähkleid ja apelsinikoort. |
| Maitse | Maitse on puuviljane ja pehme, tunda küpseid kuivatatud õunu, magusaid ürte, järelmaitse pehme ja sametine. |
| Toidusoovitus | Digestiiv, Tugevamad juustud, Desserdid, Iseseisvalt nautimiseks |
| Serveerimine | jahutatult 14-16° tulbikujulisest klaasist; jääga või kokteilides |
| Säilitustingimused | Säilitada vertikaalses asendis, toatemperatuuril |
| Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |
| Hoiatus | Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist. |