Riik | Portugal |
---|---|
Piirkond | DOC Vinho verde |
Marjasort | Vinhão, Touriga Nacional, Espadeiro |
Kuivusaste | Kuiv |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Quinta das Arcas Sociedade Agr |
Kogus kastis | 6 |
Vinho Verde veinipiirkond paikneb Põhja-Portugalis, olles põhja poolt piiratud Minho jõega, ida- ja lõunapoolt mägedega ning lääne poolt Atlandi ookeaniga. Belenus veinid valmivad Quinta das Arcas veinimõisas, mis on pereettevõte, asutatud 1985. aastal Antonio Esteves Monteiro poolt. Tänapäeval on ettevõte peamiselt pühendunud kvaliteetveinide tootmisele Vinho Verde ja Alentejo piirkonnast.
Vinho Verde veinipiirkond paikneb Põhja-Portugalis, olles põhja poolt piiratud Minho jõega, ida- ja lõunapoolt mägedega ning lääne poolt Atlandi ookeaniga.
Conde Villar veinid valmivad Quinta das Arcas veinimõisas, mis on pereettevõte, on asutatud 1985. aastal Antonio Esteves Monteiro poolt. Tänapäeval on ettevõte peamiselt pühendunud kvaliteetveinide tootmisele Vinho Verde ja Alentejo piirkonnast.
Loe lähemalt siit: Estates - Quinta das Arcas
Tootmisviis | Viinamarjad sorteeritakse, pressitakse koheselt, et säilitada maksimaalne aroomi- ja maitsebukett. Kääritamine toimub madalal temperatuuril terastankides. Marjakestade kontakt veinivirdega 4-6 tundi.Jääksuhkur 8g/L. |
---|---|
Värvus | Heleroosa |
Aroom | Värske ja marjane, milles on tunda maasikaid, vaarikaid, punaseid sõstraid, küpseid tumedakestalisi luuvilju. |
Maitse | Kuiv, marjane ja õrnalt kihisev rosé vein. Maitses tunda küpseid punaseid marju- maasikad, vaarikad, küpsed pohlad ja jõhvikad. Järelmaitse marjaselt elav. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Aasia köök, Sushi&Sashimi, Rohelised salatid kalaga, Seltskonnavein, Juustuvalik |
Serveerimine | Jahutatult 6-8°C klassikalisest Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-3 aastat alates korjeaastast |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |