| Riik | Itaalia |
|---|---|
| Piirkond | Toscana, Montalcino |
| Marjasort | Sangiovese |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 14.5% vol |
| Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
| Tootja | Banfi s.r.l |
| Kogus kastis | 6 |
Castello Banfi veinimaja on loodud 1978.a. Itaalias, Toskaanas, Montalcinos John ja Harry Mariani poolt. Banfi Rosso di Montalcino esimene aastakäik valmis 1983.a.
| Tootmisviis | Sangiovese viinapuud paiknevad 100 meetrit üle merepinna Montalcino mäe lõunapoolsetel nõlvadel. Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse varred, fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril Horizon hübriid teras & tammevaatides, matseratsioon 7-10 päeva. Vein laagerdub 10-12 kuud osaliselt väikestes barrique ´s ja suurtes vaatides, edasi areneb pudelis 6 kuud. |
|---|---|
| Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
| Aroom | Aroom on intensiivne, tunda punaseid ja musti luuvilju, kirsse, ploome ja kannikesi. |
| Maitse | Maitse on keskmise täidlusega, heas tasakaalus, tunda pehmeid puidutanniine, küpseid metskirsse, musti ploome, musta pipart. |
| Toidusoovitus | Loomaliha, Ulukiliha, Lambaliha, Sealiha, Väikeuluk, Tugevamad juustud |
| Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist |
| Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 8 aastat alates korjeaastast |