| Riik | Itaalia |
|---|---|
| Piirkond | Toscana, Montalcino |
| Marjasort | Sangiovese |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 15% vol |
| Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
| Tootja | Banfi s.r.l |
| Kogus kastis | 6 |
Castello Banfi veinimaja on loodud 1978.a. Itaalias, Toskaanas, Montalcinos John ja Harry Mariani poolt. Poggio alle Mura Brunello di Montalcino esimene aastakäik valmis 1997.a.
| Tootmisviis | Brunello Sangiovese viinapuud paiknevad ajaloolise Poggio alle Mura lossi lõunapoolsetel nõlvadel, esimesed puud istutati 1992.aastal. Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse varred. Matseratsioon toimub 12-13 päeva, alkoholi fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril hübriid teras & puitvaatides (27-29°C). 90% veinist laagerdub 2 aastat Prantsuse tammevaadis ja 10% Slavoonia tammevaadis, edasi areneb vein pudelis 12 kuud |
|---|---|
| Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
| Aroom | Intensiivne, kompleksne, tunda musti luuvilju, küpseid metsmarju, vaniljet, kuivatatud musti ploome |
| Maitse | Maitse heas tasakaalus, keskmise täidlusega, tunda pehmeid tanniine, küpseid musti ploome, kirsse, mustsõstraid ja vaarikamoosi; veidi vaniljet, sigarikarpi ja liköörsust |
| Toidusoovitus | Loomaliha, Lambaliha, Ulukiliha, BBQ lihad, Sealiha, Tugevamad juustud |
| Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist, kindlasti enne dekanteerida! |
| Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 10-20 aastat alates korjeaastast. |