| Riik | Itaalia |
|---|---|
| Piirkond | Toscana (Super Toscana) |
| Marjasort | Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese, Syrah |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 14.5% vol |
| Liik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
| Tootja | Banfi s.r.l |
| Kogus kastis | 6 |
Castello Banfi veinimaja on loodud 1978.a. Itaalias, Toskaanas, Montalcinos John ja Harry Mariani poolt. Banfi Cum Laude esimene aastakäik valmis 1999.a ja vein on valmistatud Cabernet Sauvignon 30%, Merlot 30%, Sangiovese 25% ja Syrah 15% marjadest.
| Tootmisviis | Viinapuud paiknevad Montalcino mäe lõunapoolsetel nõlvadel, vahemikus 120m (Syrah) -230m (Sangiovese) üle merepinna. Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse varred, pressitakse. Fermentatsioon toimub igal viinamarjasordil eraldi Horizon hübriid teras & puitvaatides. Esimesed 2 päeva enne kääritamist toimub külm-matseratsioon (14°C), edasi toimub matseratsioon (22°C). Veinide (iga sort eraldi) arendamine toimub puitvaatides 6 kuud ja siis veinimeister valmistab cuvèe. Valmis cuvée areneb veinivaatides 6 kuud ja pudelis 6 kuud |
|---|---|
| Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
| Aroom | Aroom on kompleksne, tunda mustsõstraid, ploomimoosi, küpseid kirsse, musti oliive, liköörsust ja veidi tubakat. |
| Maitse | Maitselt on vein täidlane, tunda pehmeid tanniine, küpseid musti marju, kuivatatud ploome, kirsse, veidi musta pipart. |
| Toidusoovitus | Loomaliha, Ulukiliha, Lambaliha, Väikeuluk, BBQ lihad, Tugevamad juustud |
| Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini klaasist, kindlasti enne dekanteerida |
| Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 10 aastat alates korjeaastast |
| Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |